Βενιζέλος: το ΠΑΣΟΚ σήκωσε για πολύ καιρό μόνο του το βάρ��ς διάσωσης της χώρας

«Το εννοούμε το όχι στα πρόσθετα δημοσιονομικά μέτρα» διαβεβαίωσε

Βενιζέλος: το ΠΑΣΟΚ σήκωσε για πολύ καιρό μόνο του το βάρος διάσωσης της χώρας

«Αυτό είναι το μεγάλο πρόβλημα που αντιμετωπίζουμε σαν χώρα: έχει χαθεί κάθε αίσθηση για προσπάθεια συνεννόησης από τις δυνάμεις της αντιπολίτευσης. Δεν υπάρχει συναίσθηση ευθύνης. Κι αυτό γιατί έχουμε μάθει ότι κάποιος άλλος σηκώνει το βάρος αυτό. Τι να πει το ΠΑΣΟΚ που σήκωνε μόνο του το βάρος αυτό επί 2,5 χρόνια, μέχρι να έρθει η ΝΔ και η ΔΗΜΑΡ, η οποία δυστυχώς αποχώρησε» τόνισε ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης Ευάγγελος Βενιζέλος, κατά τη συζήτηση του προϋπολογισμού.

«Η διαπραγμάτευση με την τρόικα που διαρκεί επί χρόνια, που ήταν και είναι πάντοτε σκληρή, έφερε αποτελέσματα. Βεβαίως είναι πάρα πολύ επικίνδυνη η διαπραγμάτευση στην αρχή ή στο μέσο του προγράμματος» ανέφερε επίσης ο κ. Βενιζέλος.

Σχετικά με την διαπραγμάτευση με την τρόικα επισήμανε ότι «η χώρα μας αδικείται κατάφωρα από την εκκρεμότητα του προγράμματος. Αλλά αυτό οφείλεται σε εσωτερικές αντιδικίες της τρόικας και των οργανισμών της».

Σε μία αιχμή του προς την αξιωματική αντιπολίτευση υποστήριξε ότι την παραφιλολογία της εξόδου της χώρας από το ευρώ την τροφοδότησαν «όχι μόνο εξωτερικοί παράγοντες αλλά και εσωτερικοί, όπως ο κ. Τσίπρας και τα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ», ενώ διερωτήθηκε «πόσο κόστισε στον ελληνικό λαό η ανεύθυνη αντιμνημονιακή αντιπολίτευση».

Ρώτησε επίσης τον ΣΥΡΙΖΑ: «Δεν θυμάστε πότε ανακοινώθηκε η πρωτοβουλία του ευρωκοινοβουλίου για τον θεσμικό έλεγχο της τρόικας; Την είχα ανακοινώσει εγώ μετά την συνομιλία μου με τον σοσιαλιστή πρόεδρο του ευρωκοινοβουλίου κ. Σουλτς».

Ο κ. Βενιζέλος υποστήριξε ακόμη ότι χάρη στη μεγάλη πρόοδο που έχει γίνει στις μεταρρυθμίσεις, η Ελλάδα μπορεί όντως να θέτει κόκκινες γραμμές.

«Όταν το λέμε το εννούμε: όχι πρόσθετα δημοσιονομικά μέτρα. Ναι στα μέτρα προστασίας της κοινωνικής αλληλεγγύης και των ευαίσθητων κοινωνικών ομάδων» επισήμανε.

Για το ζήτημα των πλειστηριασμών επίσης, σε έναν ακόμη υπαινιγμό προς την πλευρά του ΣΥΡΙΖΑ ανέφερε: «Παραβιάζει ανοιχτές θύρες ο κ. Τσίπρας. Δεν καταλαβαίνουμε τι σημαίνει το ζήτημα των πλειστηριασμών. Αν δεν ήξερα τι είχε στο μυαλό του θα έλεγα μπράβο, ενισχύει τη διαπραγματευτική θέση της κυβέρνησης. Δεν σας προβληματίζει αυτό πάθος υπεράσπισης των τραπεζών, μήπως χρειαστούν δεύτερη ανακεφαλαιοποίηση;».

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top