Κ. Παπούλιας: Επιτακτική ανάγκη η καταπολέμηση της διαφθοράς

«Είναι τροχοπέδη σε κάθε προσπάθεια ανάπτυξης και προόδου»

«Τροχοπέδη σε κάθε προσπάθεια ανάπτυξης και προόδου» χαρακτηρίζει τη διαφθορά ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Κάρολος Παπούλιας, σε μήνυμά του εν όψει της παγκόσμιας ημέρας κατά της διαφθοράς.

Ο κ. Παπούλιας επισημαίνει ότι οι ρίζες της διαφθοράς στη χώρα μας είναι βαθιές, τονίζοντας ότι πρόκειται για ένα υπαρκτό διαχρονικά, φαινόμενο, ανεξάρτητα από την δημοσιονομική κατάσταση.

«Από τη διαπλοκή των ελίτ μέχρι το φακελάκι στο γιατρό, από το πολιτικό μαύρο χρήμα μέχρι το γρηγορόσημο, από την ανοχή στη φοροδιαφυγή μέχρι τους πελατειακούς διορισμούς, τα πολλά και διαφορετικά επίπεδα εκδήλωσης του φαινομένου δείχνουν ότι πρόκειται για συστημική διαφθορά και αυτό κάνει εξαιρετικά δύσκολη αλλά και επιτακτικά αναγκαία την καταπολέμησή της», υπογραμμίζει ο κ. Παπούλιας.

Σημειώνει πάντως ότι «έχουν γίνει σημαντικά βήματα για να εμπεδωθούν κανόνες διαφάνειας και ελέγχου», προσθέτοντας ότι η απάντηση στο πρόβλημα δεν μπορεί παρά να είναι θεσμική.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
Star.gr Application Κατεβάστε την εφαρμογή του star.gr, για να μπορείτε να διαβάζετε τα αγαπημένα σας άρθρα και εκτός δικτύου.
Back to Top