Πρωτοβουλία δημάρχων της ΝΔ για επανασύνδεση της ΔΕΗ στους αδύναμους

Ανάμεσά τους ο δήμαρχος Καρπενησίου Κ. Μπακογιάννης

Πρωτοβουλία δημάρχων της ΝΔ για επανασύνδεση της ΔΕΗ στους αδύναμους

Τέσσερις δήμαρχοι που ανήκουν ή υποστηρίζονται από τη «Νέα Δημοκρατία» έστειλαν επιστολή στον πρωθυπουργό Αντώνη Σαμαρά και του ζητούν να αναλάβει η Αυτοδιοίκηση την τακτοποίηση των οφειλών προς τη ΔΕΗ δημοτών που βρίσκονται σε οικονομική αδυναμία, καθώς και το κόστος επανασύνδεσης της παροχής ρεύματος προς αυτούς.

Την επιστολή έστειλαν οι δήμαρχοι Βύρωνα Νίκος Χαρδαλιάς, Παλαιού Φαλήρου Διονύσης Χατζηδάκης, Περιστερίου Ανδρέας Παχατουρίδης και Καρπενησίου Κώστας Μπακογιάννης που είναι γιος της Ντόρας κι ανιψιός του υπουργού Διοικητικής Μεταρρύθμισης.

Στην επιστολή τους ζητούν να προχωρήσει η κυβέρνηση σε νομοθετική ρύθμιση, που θα επιτρέψει στους δήμους, εφόσον έχουν αποδεδειγμένα την οικονομική δυνατότητα, να μπορούν να αναλαμβάνουν πρωτοβουλίες για επανασύνδεση του ρεύματος στους αδύναμους.

Όπως αναφέρουν «αισθανόμαστε τη βαρύτατη ηθική υποχρέωση να παρέμβουμε για να ανακουφίσουμε εκείνους που έχουν τη μεγαλύτερη ανάγκη», καθώς «βρισκόμαστε αντιμέτωποι με το αδιέξοδο ανέργων συμπολιτών μας, οι οποίοι αδυνατούν στοιχειωδώς να ανταποκριθούν στις υποχρεώσεις τους έναντι της ΔΕΗ, με αποτέλεσμα να ζουν χωρίς ηλεκτροδότηση μέσα στο Χειμώνα».

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top