Γρηγοράκος: Δεν υπάρχει ομοφωνία, δεν θα αλλάξει ο εκλογικός νόμος

«Δεν το θέλουν ούτε οι δήμοι και οι περιφέρειες»

Να βάλει τέλος στα σενάρια περί άμεσης αλλαγής του εκλογικού νόμου θέλησε ο Λεωνίδας Γρηγοράκος, επισημαίνοντας ότι δεν συμφωνεί σε αυτό ούτε το ΠΑΣΟΚ.

«Έχω ξεκαθαρίσει τη θέση μου. Πίστευα ότι πρέπει να αλλάξει ο εκλογικός νόμος, ως στέλεχος της κυβέρνησης. Το ΠΑΣΟΚ, όμως, έκρινε ότι πρέπει να το βάλουμε σε ένα μεγάλο πακέτο που πρέπει να έχει την ποιότητα της δημοκρατίας: να έχει το πολιτικό χρήμα, να συζητήσουμε για τις εθνικές εκλογές και να μην πάμε αποσπασματ��κά στην αλλαγή του νόμου για την Τοπική Αυτοδιοίκηση. Να ξηλώσουμε, δηλαδή, τον "Καλλικράτη". Το ΠΑΣΟΚ είπε ότι τα συζητάμε όλα, αλλά όχι αποσπασματικά» τόνισε ο ίδιος σε συνέντευξή του στο Βήμα FM.

Σύμφωνα, μάλιστα, με τον αναπληρωτή υπουργό Εσωτερικών «ούτε οι δήμοι και οι περιφέρειες δεν θέλουν να αλλάξει ο εκλογικός νόμος». Ο ίδ��ος πρόσθεσε πως «από τη στιγμή που εμείς θέλαμε να γίνει αλλαγή –και εγώ το πιστεύω ότι πρέπει να γίνει– και το ΠΑΣΟΚ δεν συμφωνεί, είναι πλέον θέμα του πρωθυπουργού και του προέδρου του ΠΑΣΟΚ κατά πόσον οι κοινοβουλευτικές ομάδες και τα κόμματά τους θα συμφωνήσουν να πάμε σε μια τέτοια πολιτική».

«Πιστεύω ότι και ο "Καλλικράτης" πρέπει να αξιολογηθεί και να προχωρήσει αυτή η μεταρρύθμιση, διότι ήταν ένα επιτυχημένο μοντέλο. Από εκεί και πέρα, όμως, δεν έγιναν όλα καλά και υπήρχαν μεγάλες αδικίες στον "Καλλικράτη" και πίστευα ότι εκεί θα υπάρχει ένα κλίμα συναίνεσης και θα μπορούσαμε να συνεννοηθούμε για τις αλλαγές που πρέπει να γίνουν» κατέληξε ο ίδιος.

Όπως σας είχε αποκαλύψει το STAR, μεταξύ των αλλαγών που είχε προτείνει o αναπληρωτής υπουργός Εσωτερικών ήταν και η ψήφος από τα 16 έτη!

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
Star.gr Application Κατεβάστε την εφαρμογή του star.gr, για να μπορείτε να διαβάζετε τα αγαπημένα σας άρθρα και εκτός δικτύου.
Back to Top