Βρούτσης: Διασφαλισμένες και χωρίς καμία περικοπή οι συντάξεις

Υποστήριξε ότι δεν θα είναι «ασφαλιστικό» το νέο νομοσχέδιο

Βρούτσης:  Διασφαλισμένες και χωρίς καμία περικοπή οι συντάξεις

«Οι συντάξεις είναι διασφαλισμένες» υποστήριξε ο υπουργός Εργασίας Γ. Βρούτσης, μιλώντας σήμερα στην Επιτροπή Κοινωνικών Υποθέσεων της Βουλής, ενώ διαβεβαίωσε ότι δεν θα υπάρξει καμία νέα περικοπή στο ποσόν τους.

Ο υπουργός Εργασίας διευκρίνισε παράλληλα ότι το νομοσχέδιο που θα καταθέσει στη Βουλή μετά την ψήφιση του προϋπολογισμού δεν είναι «ασφαλιστικό», παρά τα σχετικά δημοσιεύματα του Τύπου. Ο κ. Βρούτσης έκανε λόγο για «παρερμηνεία των δηλώσεών του» και υποστήριξε ότι ο ίδιος ουδέποτε μίλησε για κατάθεση νέου ασφαλιστικού νομοσχεδίου.

Απαντώντας στο ζήτημα που έθεσαν βουλευτές της αντιπολίτευσης για το πως θα αναπληρωθούν τα 2,3 δισ. που περικόπτονται από την κρατική χρηματοδότηση του ασφαλιστικού συστήματος το 2014, αφού όπως ισχυρίσθηκε ότι δεν θα γίνει περικοπή συντάξεων, ο υπουργός Εργασίας παραδέχθηκε ότι «όντως η κρατική χρηματοδότηση για το σύνολο των ασφαλιστικών ταμείων, από 12,6 δισ., το 2014 θα είναι 10,5 δισ. ευρώ» αλλά πρόσθεσε ότι «η δαπάνη αυτή αντιμετωπίζεται με δέσμη καινοτόμων και οργανωτικών αλλαγών».

Επικαλέστηκε επίσης στοιχεία του ΙΚΑ που δείχνουν « πρωτοφανή αύξηση εσόδων του ΙΚΑ τον Σεπτέμβριο και Οκτώβριο�� όπως και αύξηση των ασφαλισμένων, την οποία απέδωσε στην εφαρμογή του μέτρου για επιβολή αυστηρών προστίμων για την αδήλωτη εργασία και την αύξηση των ελέγχων.

Ο υπουργός Υγείας διατύπωσε αιχμές για βουλευτές που όπως είπε προέβλεπαν ότι η ανεργία θα εκτιναχθεί στο 34,5%, αλλά «σήμερα διαψεύδονται διότι η ανεργία το 2013 φρενάρει και το 2014 αποκλιμακώνεται», όπως ισχυρίσθηκε.

Ότι δεν ευσταθούν οι αιτιάσεις για περικοπή συντάξεων, ως απόρροια της μείωσης της κρατικής χρηματοδότησης ανέφερε κ αι ο υφυπουργός Εργασίας Βασίλης Κεγκέρογλου, ο οποίος κάλεσε τις πολιτικές δυνάμεις «να μην αξιοποιούν, προς χάριν κομματικών σκοπιμοτήτων, τέτοιους «έωλους υπολογισμούς».

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top