Απορριπτική πρόταση και για την αποφυλάκιση του βουλευτή της ΧΑ Χ. Παππά

Πως αιτιολογούν οι ανακρίτριες την παραμονή στη φυλακή του Ν. Μιχαλολιάκου

Απορριπτική είναι η πρόταση του εισαγγελέα και για την αποφυλάκιση του βουλευτή Χρήστου Παππ��,ο οποίος σύμφωνα με την ίδια πρόταση θα παραμείνει προφυλακισμένος, όπως και οι άλλοι δύο βουλευτές της Χρυσής Αυγής (Μιχαλολιάκος, Λαγός).

Την ίδια στιγμή οι κατηγορούμενοι στην υπόθεση της έκνομης δράσης της Χρυσής Αυγής έχουν φτάσει ήδη τους σαράντα-έξι. Εντός των αμέσως επόμενων ημερών έχουν κληθεί να δώσουν εξηγήσεις για το αδίκημα της ένταξης και συμμετοχής σε εγκληματική οργάνωση άλλα 12 άτομα τα οποία φέρονται να συνδέονται μεταξύ άλλων με την ανθρωποκτονία πακιστανού ποδηλάτη στα Πετράλωνα, την επίθεση σε 17χρονο μαθητή από το Παλαιό Φάληρο, την επίθεση στο στέκι «Αντίπνοια» στην Ηλιούπολη και τον εμπρησμό στο καφέ μπαρ «Κουαντρό» στην πλατεία Αμερικής, ιδιοκτησίας αλλοδαπού.

Όσον αφορά το σκεπτικό της διατήρησης της προσωρινής κράτησης, σύμφωνα με πληροφορίες οι ανακρίτριες στη διάταξη με την οποία απορρίπτουν το αίτημα αποφυλάκισης του γενικού γραμματέα της Χρυσής Αυγής υποστηρίζουν ότι αν αφεθεί ελεύθερος ο Νίκος Μιχαλολιάκος θα συνεχίσει την ίδια εγκληματική δραστηριότητα.

Στο Νίκο Μιχαλολιάκο αποδίδουν ακόμη τον πλήρη έλεγχο της εγκληματικής οργάνωσης καταλογίζοντάς του ότι καθορίζει τις αρχές, το πλαίσιο και τα μέσα δράσης ανεξάρτητα αν γνώριζε κάθε δράση της Χρυσής Αυγής.

Μάλιστα αναφέρονται και συγκεκριμένες επιθέσεις όπως: α) την οργανωμένη επίθεση από 20 άτομα, μέλη της Χρυσής Αυγής σε βάρος του ανοιχτού κοινωνικού χώρου «Αντίπνοια» στα Πετράλωνα, στις 30-6-2008, με συνέπεια την καταστροφή του χώρου και τον τραυματισμό δύο νέων ατόμων, ενός Έλληνα και ενός Ισπανού, από τους οποίους ο ένας κινδύνευσε να πεθάνει β) την οργανωμένη επίθεση στον ελεύθερο κοινωνικό χώρο «Συνεργείο» στην Ηλιούπολη στις 10-7-2013 εντός του οποίου γινόταν μάθημα αγγλικής γλώσσας σε μικρά παιδιά και μάλιστα ελληνόπουλα τα οποία φυγαδεύτηκαν για να γλιτώσουν γ) την οργανωμένη επίθεση σε βάρος του Παύλου Φύσσα δ) την επίθεση σε βάρος μελών του ΠΑΜΕ στον Πειραιά.

Όσο για το επιχείρημα του αρχηγού της Χρυσής Αυγής ότι από τη φυλακή δεν μπορεί να ασκήσει τα κοινοβουλευτικά του καθήκοντα, απαντούν ότι μπορεί να ζητά άδεια από το συμβούλιο των φυλακών. Χαρακτηριστικά αναφέρουν ότι οι «δήθεν» πολιτικές επιπτώσεις της προσωρινής κρατήσεώς του τις οποίες επικαλείται ο κατηγορούμενος, δεν ασκούν οποιαδήποτε έννομη επιρροή στη κρίση των δικαστικών αρχών ούτε επηρεάζουν τη δικαστική διερεύνηση της κατηγορίας σε βάρος του ίδιου, των βουλευτών, των στελεχών και των μελών της Χρυ��ής Αυγής.

Στη διάταξη, σύμφωνα με πληροφορίες αναφέρεται ακόμα ότι η Χρυσή Αυγή διατηρεί μέχρι σήμερα την ίδια ιδεολογική κατεύθυνση, ήτοι το θαυμασμό στον Αδόλφο Χίτλερ και το ναζιστικό καθεστώς ως και το δικτατορικό καθεστώς της 21ης Απριλίου και άρνηση του κοινοβουλευτισμού και της δημοκρατίας, παρά τις περί αντιθέτου δημόσιες, όψιμες όπως αναφέρεται, διαβεβαιώσεις του κατηγορουμένου, των βουλευτών και των στελεχών του.

Ενδεικτικά χαρακτηριστικά της ιδεολογίας που διακατέχει τη Χρυσή Αυγή και της εντεύθεν πρακτικής της δράσης της καταδεικνύονται μεταξύ άλλων κατά τις ανακρίτριες και από την άποψη που διατυπώθηκε από την κοινοβουλευτική ομάδα της Χ.Α επίσημα α��ό βήμα της Βουλής, σχετικά με την ημέρα αποκατάστασης της Δημοκρατίας και η οποία είναι ότι : «εσείς λέτε ότι η δημοκρατία αποκαταστάθηκε το 1974. Εμείς λέμε ότι αποκαταστάθηκε το 1967».

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
Star.gr Application Κατεβάστε την εφαρμογή του star.gr, για να μπορείτε να διαβάζετε τα αγαπημένα σας άρθρα και εκτός δικτύου.
Back to Top