Μόνο στο STAR: Κάνει πίσω η τρόικα - Η νέα πρόταση για τους πλειστηριασμούς

Είδαν οι τροϊκανοί ότι δεν περνάει το σχέδιο τους και ζητούν εναλλακτικές λύσεις…

Μόνο στο STAR: Κάνει πίσω η τρόικα - Η νέα πρόταση για τους πλειστηριασμούς
Μεγάλη αναταραχή αλλά και συζήτηση έχει προκαλέσει το μείζον θέμα της άρσης των πλειστηριασμών ακινήτων.
Με το Μέγαρο Μαξίμου να κάνει διπλή διαπράγματευση με το ΠΑΣΟΚ αλλά και την τρόικα, καθώς υπάρχουν διαφωνίες μεταξύ όλων, οι εκπρόσωποι των δανειστών φαίνεται ότι κάνουν ένα βήμα πίσω στις απαιτήσεις τους για άρση τω�� πλειστηριασμών για όλους από 1/1/2014.
Σύμφωνα με πληροφορίες του STAR, η τρόικα αντιλήφθηκε ότι το σχέδιο της δεν θα περνούσε ούτε από την κοινωνία ούτε από τη Βουλή και ζήτησε εναλλακτικές προτάσεις από την κυβέρνηση.
Όπως αποκάλυψε η Κάτια Μακρή στο κεντρικό δελτίο του STAR, η κυβέρνηση αντιπροτείνει στην τρόικα να μη γίνει για έναν χρόνο κανένας πλειστηριασμός για ακίνητα με αντικειμενική αξία 200.000 ευρώ χωρίς να τεθούν εισοδηματικά κριτήρια. Όπως χαρακτηριστικά τόνισε η δημοσιογράφος-σχολιαστής του δελτίου του STAR «η κυβέρνηση θέλει να μην προστατευθεί μόνο το Κερατσίνι και το Περιστέρι αλλά και το Μαρούσι, το Χαλάνδρι και η Γλυφάδα. Να προστατευτεί δηλαδή ένα σπίτι 120 τμ. όπου ζει η μεσαία αστική τάξη».
Όπως διευκρίνισε η κα Μακρή, «αν υπάρχουν άλλα εισοδήματα, περιουσιακά στοιχεία και καταθέσεις, θα βρίσκει η τράπεζα τον κακοπληρωτή δανειολήπτη και θα παίρνει μέτρα εις βάρος του».
Τέλος, η Κάτια Μακρή αναφέρθηκε και στο θέμα των ομαδικών απολύσεων το οποίο ήταν στο βασικό μενού της συζήτησης στη χθεσινή εκπομπή του STAR «Στον ενικό» με τον Νίκο Χατζηνικολάου, με καλεσμένο τον υπουργό Εργασίας Γιάννη Βρούτση. Όπως εξήγησε, το θέμα επίσης φαίνεται πως θα δεν θα περάσει από τη Βουλή και αυτό που σκέφτεται η κυβέρνηση είναι να μην «κρατήσει» το δικαίωμα υπογραφής του υπουργού σε περίπτωση που μια επιχείρηση ζητήσει αναδιάρθρωση και περαιτέρω μείωση προσωπικού.
Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top