Κρίσιμη σύσκεψη Σαμαρά- Βενιζέλου για πλειστηριασμούς, ΕΑΣ, ομαδικές απολύσεις

Τι ζητάει η τρόικα, τι απαντά η ελληνική κυβέρνηση.

Σύσκεψη στο Μέγαρο Μαξίμου διεξάγεται αυτή την ώρα υπό τον πρωθυπουργό Αντώνη Σαμαρά και τη συμμετοχή του αντιπροέδρου της κυβέρνησης (όπως και υπουργού Εξωτερικών) Ευάγγελου Βενιζέλου, του υπουργού Εθνικής ‘Αμυνας Δημήτρη Αβραμόπουλου και του υπουργού Οικονομικών Γιάννη Στουρνάρα.

Αντικείμενο της συνάντησης είναι οι συνεχιζόμενες διαφορές απόψεων με την τρόικα στο ζήτημα των πλειστηριασμών ακινήτων, στη λειτουργία των Ελληνικών Αμυντικών Συστημάτων (ΕΑΣ) και στις ομαδικές απολύσεις.

Περισσότερο ��κανθώδες μοιάζει αυτή τη στιγμή το ζήτημα των πλειστηριασμών στα ακίνητα, χωρίς αυτό να σημαίνει ότι και τα άλλα δύο ζήτ��ματα θεωρούνται εύκολα προς επίλυση. Ειδικά για ταυς πλειστηριασμούς όμως η κάθε μία πλευρά έχει χαράξει μία "κόκκινη γραμμή", με την ελληνική κυβέρνηση να υποστηρίζει ότι θα επιβαρύνει πολύ το πολιτικό και οικονομικό κλίμα μία άρση της απαγόρευσής τους από την αρχή του 2014 και την τρόικα να επιμένει πως πίσω από την απαγόρευση έχουν οχυρωθεί οφειλέτες που έχουν τη δυνατότητα να αποπληρώσουν τα δάνειά τους, αλλά δεν θέλουν.

Ο χρόνος πιέζει πάντως καθώς οι εταίροι μας και δανειστές μας επιθυμούν στη σύνοδο κορυφής της ΕΕ στις 19/12/2013 να κλείσουν οριστικά οι εκκρεμότητες, καθώς η χώρα μας αναλαμβάνει την προεδρία της Ε.Ε. για το πρώτο εξάμηνο του 2014.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
Star.gr Application Κατεβάστε την εφαρμογή του star.gr, για να μπορείτε να διαβάζετε τα αγαπημένα σας άρθρα και εκτός δικτύου.
Back to Top