Μήνυμα Σβόμποντα σε τρόικα: Να αναγνωριστούν οι προσπάθειες των Ελλήνων

Συναντήθηκε με τον Αντώνη Σαμαρά και τον Ευάγγελο Βενιζέλο

Μήνυμα στην τρόικα έστειλε ο επικεφαλής των Σοσιαλιστών στο ευρωκοινοβούλιο, Χανς Σβόμποντα, ο οποίος συναντήθηκε σήμερα με τον πρωθυπουργό αλλά και τον αντιπρόεδρο της κυβέρνησης.

Ο Σβόμποντα απηύθυνε έκκληση στους εταίρους και την τρόικα «να μην επιμείνουν στην εφαρμογή ανεπίτρεπτων πολιτικών που θα τορπιλίσουν την υποστήριξη της ελληνικής κοινωνίας στην κυβέρνηση».

Ο ίδιος, έκανε λόγο για ανάγκη να αναγνωριστούν οι προσπάθειες της χώρας, ενώ πρόσθεσε ότι περιμένει η νέα γερμανική κυβέρνηση να έχει αναπτυξιακό προσανατολισμό.

Ο Ευάγγελος Βενιζέλος, μετά τη συνάντηση με τον επικεφαλής των Ευρω-Σοσιαλιστών, σημείωσε πως η Ελλάδα δεν ζητάει χάρες αλλά τη διεξαγωγή σοβαρής οικονομικής συζήτησης: «Ο διεθνής ιδιωτικός τομέας, οι επιχειρήσεις, τα funds, οι τράπεζες, έχουν καταλάβει ότι η κατάσταση έχει αλλάζει στην Ελλάδα και ότι η χώρα αποτελεί ευκαιρία. Θέλουμε αυτή την αντιμετώπιση και από τους εταίρους μας. Δεν θέλουμε χάρες αλλά σοβαρή οικονομική κυβέρνηση».

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
Star.gr Application Κατεβάστε την εφαρμογή του star.gr, για να μπορείτε να διαβάζετε τα αγαπημένα σας άρθρα και εκτός δικτύου.
Back to Top