Ρύθμιση-σωσίβιο για 80.000 εργαζομένους: Πως θα αποφύγετε τη διαθεσιμότητα

Η εθελοντική κινητικότητα σώζει… θέσεις εργασίας!

Ρύθμιση-σωσίβιο για 80.000 εργαζομένους: Πως θα αποφύγετε τη διαθεσιμότητα

Εντός του Δεκεμβρίου ξεκινάει η διαδικασία της εθελοντικής διαδημοτικής κινητικότητας, με την ψήφιση σχετικής διάταξης που αποκαλύπτει σήμερα το «Εθνος», την οποία θα εισηγηθεί τις επόμενες ημέρες στο Κοινοβούλιο ο υπουργός Εσωτερικών Γιάννης Μιχελάκης στο πλαίσιο νομοσχεδίου για την τοπική αυτοδιοίκηση.

Οι δημοτικοί υπάλληλοι που θα συμμετέχουν στην εθελοντική κινητικότητα θα «διασωθούν» από τη διαθεσιμότητα και τις απολύσεις που θα προέλθουν από τον χώρο της τοπικής αυτοδιοίκησης, όπως προβλέπει η σχετική διάταξη νόμου.

Από την εφαρμογή του μέτρου, που αποτελεί πρόταση της ΚΕΔΕ, εκτιμάται ότι θα μεταταγούν περισσότεροι από 5.000 εργαζόμενοι στους ΟΤΑ, οι οποίοι θα συνυπολογιστούν στο δεύτερο κύμα κινητικότητας 12.500 υπαλλήλων.

Πάνω από 80.000 εργαζόμενοι σε δήμους και περιφερειακές ενώσεις

Στη διαδικασία της «εθελοντικής κινητικότητας» στους ΟΤΑ μπορούν να συμμετέχουν μόνο οι μόνιμοι υπάλληλοι και όσοι εργάζονται με σχέση εργασίας ιδιωτικού δικαίου, οι οποίοι απασχολούνται σε δήμους και περιφερειακές ενώσεις δήμων.

Υπολογίζεται ότι οι δήμοι και οι περιφερειακές ενώσεις απασχολούν σήμερα 83.000 εργαζομένους. Εξαιρούνται από τη διαδικασία οι υπάλληλοι των ΝΠΔΔ, των ΟΤΑ καθώς και των δημοτικών επιχειρήσεων, καθώς και όσοι υπηρετούν για ορισμένο χρονικό διάστημα σε συγκεκριμένο ΟΤΑ βάσει ειδικής διάταξης. Η μετακίνηση των εργαζομένων θα μπορεί να πραγματοποιηθεί σε κενή ή συνιστώμενη θέση εργασίας αντίστοιχου κλάδου ή ειδικότητας.

Αιτήματα για κάλυψη οργανικών θέσεων

«Κλειδί» για την επιτυχία του μέτρου είναι η πρόβλεψη των σχετικών πιστώσεων από τους δήμους για την καταβολή της μισθοδοσίας των μετακινούμενων υπαλλήλων.

Το υπουργείο Εσωτερικών θα καλέσει τους δήμους που χρειάζονται εργαζομένους να καταθέσουν αιτιολογημένα αιτήματα που θα βεβαιώνεται η ύπα��ξη των αναγκαίων πιστώσεων, προκειμένου να εγκριθούν από την πολιτική ηγεσία. Κατόπιν θα προκηρυχθούν οι κενές οργανικές θέσεις ανά την επικράτεια και οι υποψήφιοι θα μπορούν να υποβάλουν αίτηση εντός 15 ημερών.

Στην περίπτωση που υπάρχουν περισσότεροι υποψήφιοι για μία θέση, θα τεθούν σε διαδικασία επιλογής με μοριοδότηση μέσω ΑΣΕΠ.

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top