Δώρο Χριστουγέννων σε άνεργους: Ποιοι το δικαιούνται, πότε θα δοθεί

Τι μέλλει γενέσ��αι με το επίδομα των 200 ευρώ

«Το δώρο Χριστουγέννων θα δοθεί στους ανέργους που το δικαιούνται μεταξύ 16 και 20 Δεκεμβρίου» τόνισε μιλώντας στην πρωινή εκπομπή του ΑΝΤ1 ο διοικητής του ΟΑΕΔ Θεόδωρος Αμπατζόγλου.

Το δώρο Χριστουγέννων το δικαιούνται εξ ολοκλήρου όσοι είχαν ταμείο ανεργίας από 1η Μαΐου 2013 έως και 31η Δεκεμβρίου 2013. Σε αντίθετη περίπτωση (δηλαδή που ήταν στο ταμείο ανεργία για μικρότερο χρονικό διάστημα), τότε δικαιούνται δώρο που αντιστοιχεί σε 3 ημερήσια επιδόματα για κάθε μήνα.

Όσον αφορά το επίδομα των 200 ευρώ το μήνα για μακροχρόνια άνεργους, ο διοικητής του ΟΑΕΔ διευκρίνισε ότι θα αφορά ανέργους ηλικίας από 20 έως 66 ετών και για να το λάβει κάποιος θα πρέπει να έχει ολοκληρωθεί το 12μηνο που παίρνει το επίδομα της ανεργίας: «Πρέπει δηλαδή να συμπληρώσει το 12μηνο με τα 360 ευρώ και από τον 13ο μήνα και μετά μπαίνει στο πρόγραμμα τω 200 ευρώ».

Ο ίδιος, μάλιστα, σημείωσε ότι θα βγει σχετική υπουργική απόφαση εντός των επομένων ημερών που θα εξηγεί όλες τις λεπτομέρειες.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
Star.gr Application Κατεβάστε την εφαρμογή του star.gr, για να μπορείτε να διαβάζετε τα αγαπημένα σας άρθρα και εκτός δικτύου.
Back to Top