Διαψεύδει ο Παπανδρέου τα «γαλλικά» του Σαρκοζί

Με αφορμή το βιβλίο του Θαπατέρο και το"You're a f@cking psycho" του Νικολά

Διαψεύδει ο Παπανδρέου τα «γαλλικά» του Σαρκοζί

Την απάντησηή του έδωσε ο συνεργάτης του Γιώργου Παπανδρέου, Γιώργος Ελενόπουλος στα όσα γράφονται και λέγονται τις τελευταίες μέρες, μετά τις αποκαλύψεις του πρώην Ισπανού πρωθυπουργού Θαπατέρο για τα... «γαλλικά» που άκουσε από τον Νικολά Σαρκοζί στις Κάννες.

Για «να αποκατασταθεί η αλήθεια γύρω από αυτά, καθώς μέχρι τώρα μιλούν κάποιοι που δεν γνωρίζουν ή γνωρίζουν ένα πολύ μικρό μέρος όσων διαδραματίστηκαν εκείνη την κρίσιμη περίοδο», όπως αναφέρεται.

«Δημοψήφισμα δε μπορούσε να γίνει διότι καμία κυβέρνηση στο παρελθόν δεν είχε φροντίσει να ψηφιστεί κανονιστικός νόμος»
Αποκαλύπτει ότι οι Ευρωπαίοι εταίροι αρνήθηκαν την παρέμβαση της ΕΚΤ για την αγορά ελληνικών ομολόγων από τη δευτερογενή αγορά, κάτι που, αν γινόταν όπως είχε ζητήσει η Ελλάδα, θα αποσοβούσε την κρίση. Αναφέρεται και στην πρώτη σκληρή διαπραγμάτευση, τον Οκτώβριο του 2010 προκειμένου να μην αρθεί το δικαίωμα των χωρών-μελών που είχαν ενταχθεί ή θα εντάσσοντ��ν στον μηχανισμό, να μετέχουν με δικαίωμα ψήφου στα κοινοτικά όργανα.
Σχετικά με τη συνάντηση των Καννών διαψεύδονται δύο πράγματα:

  • πρώτον, ότι ο κ. Θαπατέρο ήταν παρών και δεύτερον, ότι ο «Ο Σαρκοζί αντέδρασε, μεν έντονα για το δημοψήφισμα, αλλά δεν μίλησε υβριστικά στον κ. Παπανδρέου»
  • Και σημειώνεται ότι αν αυτά έχουν λεχθεί κάπου αλλού, σε κάποια άλλη συνάντηση «είναι, προφανώς, απαράδεκτα»

Σύμφωνα με το βιβλίο του Χοσέ Λουίς Θαπατέρο, ο Νικολά Σαρκοζί αποκάλεσε τον Γιώργο Παπανδρέου «γα@@μένο ψυχοπαθή».

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top