Με τον πρόεδρο της Βουλγαρίας και τον πρωθυπουργό της Μολδαβίας συναντήθηκε ο Α. Σαμαράς

Στο περιθώριο της συνόδου ΕΕ-Ανατολικής Ευρώπης

Με τον πρόεδρο της Βουλγαρίας και τον πρωθυπουργό της  Μολδαβίας συναντήθηκε ο Α. Σαμαράς

Με τον πρόεδρο της Βουλγαρίας, Ρόσεν Πλέβνελιεφ, και τον πρωθυπουργό της Μολδαβίας, Γιούριε Λεάνκα, είχε συναντήσεις ο πρωθυπουργός της χώρας μας Αντώνης Σαμαράς, στο περιθώριο της Συνόδου Κορυφής της ΕΕ με τις χώρες της Ανατολικής Συνεργασίας, που διεξάγεται στο Βίλνιους της Λιθουανίας.

Ο πρωθυπουργός της Μολδαβίας ζήτησε τη συνδρομή του πρωθυπουργού, κατά την διάρκεια της ελληνικής προεδρίας της ΕΕ, ώστε να ενισχυθούν οι σχέσεις της χώρας του με την Ευρωπαϊκή Ένωση, να προχωρήσει η συμφωνία για την κατάργηση της βίζας και γενικότερα να προωθηθεί η ενταξιακή διαδικασία.

Ο κ. Πλέβνελιεφ ευχαρίστησε τον κ. Σαμαρά για την παρέμβασή του να συμπεριληφθεί και η Βουλγαρία στις χώρες που ενισχύονται από την ΕΕ για να αντιμετωπίσουν τα προβλήματα της παράνομης μετανάστευσης. Ο πρόεδρος της Βουλγαρίας ζήτησε επίσης να επισπευσθούν τα μέτρα για την αντιμετώπιση της λαθρομετανάστευσης, τάχθηκε υπέρ της στενότερης συνεργασίας των δύο χωρών, ενώ υποστήριξε ότι πρέπει να βοηθηθούν η Σερβία και η Αλβανία στην ενταξιακή τους προοπτική στην Ε.Ε.

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top