Με τον πρόεδρο της Βουλγαρίας και τον πρωθυπουργό της Μολδαβίας συναντήθηκε ο Α. Σαμαράς

Στο περιθώριο της συνόδου ΕΕ-Ανατολικής Ευρώπης

Με τον πρόεδρο της Βουλγαρίας, Ρόσεν Πλέβνελιεφ, και τον πρωθυπουργό της Μολδαβίας, Γιούριε Λεάνκα, είχε συναντήσεις ο πρωθυπουργός της χώρας μας Αντώνης Σαμαράς, στο περιθώριο της Συνόδου Κορυφής της ΕΕ με τις χώρες της Ανατολικής Συνεργασίας, που διεξάγεται στο Βίλνιους της Λιθουανίας.

Ο πρωθυπουργός της Μολδαβίας ζήτησε τη συνδρομή του πρωθυπουργού, κατά την διάρκεια της ελληνικής προεδρίας της ΕΕ, ώστε να ενισχυθούν οι σχέσεις της χώρας του με την Ευρωπαϊκή Ένωση, να προχωρήσει η συμφωνία για την κατάργηση της βίζας και γενικότερα να προωθηθεί η ενταξιακή διαδικασία.

Ο κ. Πλέβνελιεφ ευχαρίστησε τον κ. Σαμαρά για την παρέμβασή του να συμπεριληφθεί και η Βουλγαρία στις χώρες που ενισχύονται από την ΕΕ για να αντιμετωπίσουν τα προβλήματα της παράνομης μετανάστευσης. Ο πρόεδρος της Βουλγαρίας ζήτησε επίσης να επισπευσθούν τα μέτρα για την αντιμετώπιση της λαθρομετανάστευσης, τάχθηκε υπέρ της στενότερης συνεργασίας των δύο χωρών, ενώ υποστήριξε ότι πρέπει να βοηθηθούν η Σερβία και η Αλβανία στην ενταξιακή τους προοπτική στην Ε.Ε.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
Star.gr Application Κατεβάστε την εφαρμογή του star.gr, για να μπορείτε να διαβάζετε τα αγαπημένα σας άρθρα και εκτός δικτύου.
Back to Top