Οριστικό: ανοίγει διάπλατα ο δρόμος από τη Βουλή για διακοπή χρηματοδότησης της ΧΑ

Υπερψήφισε ο ΣΥΡΙΖΑ αλλά καταψήφισε ο Μανώλης Γλέζος

Οριστικό: ανοίγει διάπλατα ο δρόμος από τη Βουλή για διακοπή χρηματοδότησης της ΧΑ

Ανοίγει διάπλατα ο δρόμος για την διακοπή της χρηματοδότησης της Χρυσής Αυγής, εφόσον προηγηθεί σχετική απόφαση από την Ολομέλεια της Βουλής.

Σήμερα η επιτροπή καταστατικού άλλαξε τον κανονισμό της Βουλής δίνοντας στην Επιτροπή Θεσμών και Διαφάνειας την δυνατότητα να ερευνά αν προκύπτει ανάγκη διακοπής της κρατικής χρηματοδότησης ενός κόμματος. Στην συνέχεια η Ολομέλεια της Βουλής θα παίρνει την τελική απόφαση και θα αναθέτει στον Υπουργό Εσωτερικών την υλοποίηση της.

Την αλλαγή του κανονισμού καταψήφισαν πάντως ο Μανώλης Γλέζος από τον ΣΥΡΙΖΑ και το Κομμουνιστικό Κόμμα. ​Ο Μανώλης Γλέζος είχε απουσιάσει από την ψηφοφορία του νομοσχεδίου που είχε καταθέσει ο Γιάννης Μιχελάκης για τη διακοπή χρηματοδότησης των κομμάτων που διώκονται σε βαθμό κακουργήματος. Τότε είχε καταψηφίσει η Ζωή Κωνσταντοπούλου, ενώ αντίθετα ο ΣΥΡΙΖΑ είχε υπερψηφίσει.

Μάλιστα είχε δημιουργηθεί και σοβαρό εσωκομματικό πρόβλημα στον ΣΥΡΙΖΑ, καθώς ο Μανώλης Γλέζος είχε αντιδράσει έντονα στις διαρροές από το κόμμα που καυτηρίαζαν την στάση του.

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top