Οριστικό: ανοίγει διάπλατα ο δρόμος από τη Βουλή για διακοπή χρηματοδότησης της ΧΑ

Υπερψήφισε ο ΣΥΡΙΖΑ αλλά καταψήφισε ο Μανώλης Γλέζος

Ανοίγει διάπλατα ο δρόμος για την διακοπή της χρηματοδότησης της Χρυσής Αυγής, εφόσον προηγηθεί σχετική απόφαση από την Ολομέλεια της Βουλής.

Σήμερα η επιτροπή καταστατικού άλλαξε τον κανονισμό της Βουλής δίνοντας στην Επιτροπή Θεσμών και Διαφάνειας την δυνατότητα να ερευνά αν προκύπτει ανάγκη διακοπής της κρατικής χρηματοδότησης ενός κόμματος. Στην συνέχεια η Ολομέλεια της Βουλής θα παίρνει την τελική απόφαση και θα αναθέτει στον Υπουργό Εσωτερικών την υλοποίηση της.

Την αλλαγή του κανονισμού καταψήφισαν πάντως ο Μανώλης Γλέζος από τον ΣΥΡΙΖΑ και το Κομμουνιστικό Κόμμα. ​Ο Μανώλης Γλέζος είχε απουσιάσει από την ψηφοφορία του νομοσχεδίου που είχε καταθέσει ο Γιάννης Μιχελάκης για τη διακοπή χρηματοδότησης των κομμάτων που διώκονται σε βαθμό κακουργήματος. Τότε είχε καταψηφίσει η Ζωή Κωνσταντοπούλου, ενώ αντίθετα ο ΣΥΡΙΖΑ είχε υπερψηφίσει.

Μάλιστα είχε δημιουργηθεί και σοβαρό εσωκομματικό πρόβλημα στον ΣΥΡΙΖΑ, καθώς ο Μανώλης Γλέζος είχε αντιδράσει έντονα στις διαρροές από το κόμμα που καυτηρίαζαν την στάση του.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
Star.gr Application Κατεβάστε την εφαρμογή του star.gr, για να μπορείτε να διαβάζετε τα αγαπημένα σας άρθρα και εκτός δικτύου.
Back to Top