Μεϊμαράκης για Χρυσή Αυγή: η μερίδα των πολιτών που εκφράζεται ακραία θα μειωθεί

Συνάντηση με την M. Lundin παρουσία της Ντ. Μπακογιάννη

Μεϊμαράκης για Χρυσή Αυγή: η μερίδα των πολιτών που εκφράζεται ακραία θα μειωθεί

Ο Πρόεδρος της Βουλής των Ελλήνων κ. Ευάγγελος Μεϊμαράκης συναντήθηκε με την Ευρωβουλευτή και μέλος της Κοινοβουλευτικής Συνέλευσης του Συμβουλίου της Ευρώπης κυρία Marietta Pourbaix-Lundin. Σκοπός της επίσκεψης της Ευρωβουλευτού στην Ελλάδα είναι η σύνταξη έκθεσης πραγματογνωμοσύνης με θέμα την «Αντιμετώπιση των εκδηλώσεων νεοναζισμού και ξενοφοβίας». Στη συνάντηση παρέστη και η Επικεφαλής της Ελληνικής Αντιπροσωπείας της Κοινοβουλευτικής Συνέλευσης στο Συμβούλιο της Ευρώπης κ. Ντόρα Μπακογιάννη.

Κατά τη συνάντηση ο κ. Μεϊμαράκης τόνισε πως «στο Ελληνικό Κοινοβούλιο, η συντριπτική πλειοψηφία των κομμάτων, εκτός από τη Χρυσή Αυγή, έχει ιδιαίτερη ευαισθησία στα συγκεκριμένα ζητήματα και παρά την οικονομική κρίση και τα δημοσιονομικά προβλήματα που αντιμετωπίζει η χώρα δεν έχουν γίνει εκπτώσεις στην ανθρώπινη ευαισθησία που απαιτείται απέναντι στους μετανάστες ενώ όσον αφορά στα φαινόμενα βίας, προσπαθούμε τηρώντας τους νόμους της δημοκρατίας να τα περιορίσουμε και ευελπιστούμε ότι με επιχειρήματα και με πειθώ η μερίδα των πολιτών που θέλει να εκφραστεί ακραία θα μειωθεί, καθώς ο Έλληνας και από τη φύση του είναι ανθρωπιστής και δημοκράτης».

Ο Πρόεδρος της Βουλής των Ελλήνων υπογράμμισε πως «η λύση είναι περισσότερη Ευρώπη, περισσότερη Δημοκρατία, ένας τρόπος διακυβέρνησης που τα Κοινοβούλια θα συμμετέχουν ακόμα περισσότερο στο διάλογο και στις θετικές αποφάσεις που θα ενισχύουν την κοινωνική συνοχή». Ο κ. Μεϊμαράκης αναφέρθηκε στον διάχυτο «ευρωσκεπτικισμό» που υπάρχει και «γι’ αυτό το λόγο», όπως χαρακτηριστικά είπε, «η Ευρώπη δεν πρέπει να θεωρηθεί ως αναγκαίο κακό αλλά ως ένα θετικό πλαίσιο μέσα στο οποίο μπορούμε δημιουργικά να κινηθούμε για να βελτιώσουμε συνολικά τη ζωή των πολιτών μας και χαιρόμαστε που το Συμβούλιο της Ευρώπης μας στηρίζει σε ζητήματα δημοκρατίας και ατομικών δικαιωμάτων».

Η κυρία Marietta Pourbaix-Lundin αναφέρθηκε στο σκοπό της επίσκεψης της στην Ελλάδα, που δεν είναι άλλος από τη σύνταξη έκθεσης πραγματογνωμοσύνης στην οποία θα περιλαμβάνονται οι πρακτικές αντιμετώπισης στη χώρα μας των φαινομένων νεοναζισμού και ξενοφοβίας, με στόχο να βοηθηθούν και τα υπόλοιπα Ευρωπαϊκά κράτη που αντιμετωπίζουν παρόμοια φαινόμενα. Η Ευρωβουλευτής τόνισε πως το μήνυμα που θα μεταφέρει είναι ότι «η αλληλεγγύη ανάμεσα στις χώρες της Ευρώπης θα βοηθήσει στην καλύτερη αντιμετώπιση των φαινομένων αυτών». ​

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top