Τσίπρας: Πάρτε πίσω την τροπολογία Γεωργιάδη – Ο Άδωνις πρέπει να μας ζητήσει συγγνώμη

"Η αγωνία του ΣΥΡΙΖΑ είναι η επάρκεια σε φάρμακο"

Τσίπρας: Πάρτε πίσω την τροπολογία Γεωργιάδη – Ο Άδωνις πρέπει να μας ζητήσει συγγνώμη

​Ρεπορτάζ: Α.Καββαδία

Να αποσύρει την τροπολογία Γεωργιάδη και να αναλάβει πρωτοβουλία 10ημερης διαβούλευσης για το θέμα της φαρμακευτικής δαπάνης κάλεσε τον πρωθυπουργό, ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ Α.Τσίπρας

«Αν δεν το κάνει και επιμείνει να καταθέσει την τροπολογία χωρίς διαβούλευση τότε μόνος του στόχος είναι να εξυπηρετήσει συμφέροντα. Θα είναι υπόλογος για τα προβλήματα που θα προκαλέσει η τροπολογία» πρόσθεσε ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης στην συνέντευξη τύπου σχετικά με την φαρμακευτική πολιτική της χώρας.

«Με αυτά τα θέματα δεν παίζουμε. Διαπιστευτήρια δεν δίνουμε σε κανένα, ούτε και δίνουμε διαγωνίσματα σε τηλεπαράθυρα» τόνισε σε έντονο ύφος ο κ.Τσίπρας, εξηγώντας πως ο λόγος που ο ΣΥΡΙΖΑ αρνείται να στηρίξει την τροπολογία –Γεωργιάδη είναι γιατί όπως είπε «αυτή δεν εξυπηρετεί ούτε την δημόσια υγεία, ούτε τον πολίτη, ενώ ευνοεί το μονοπώλιο γενοσήμων των πολυεθνικών εταιριών»

«Η αγωνία του ΣΥΡΙΖΑ είναι η επάρκεια σε φάρμακο και η δυνατότητα πρόσβασης σε φθηνό και ελεγχόμενο φάρμακο» πρόσθεσε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ.

Ο κ.Τσίπρας εξαπέλυσε νέα επίθεση στην κυβέρνηση και τον αρμόδιο υπουργό Άδωνι Γεωργιάδη ότι «ασκούν πολιτική με φθηνούς επικοινωνιακούς όρους», χαρακτηρίζοντας «υποκριτική την φιλολαϊκή ρητορεία του υπουργού».

Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ είπε ότι «είναι τακτική που ακολουθεί η κυβέρνηση πίσω από κάθε θέμα που κρύβονται λαδιές. Φωνάζει ο κλέφτης για να φοβηθεί ο νοικοκύρης».

Αναφερόμενος στην κόντρα του Άδωνι-Γεωργιάδη με τον ραδιοσταθμό "Στο Κόκκινο", ο πρόεδρος της αξιωματικής αντιπολίτευσης μίλησε για «απίστευτη, αστεία και συκοφαντική επίθεση από την πλευρά του υπουργού Υγείας» και κάλεσε τον Γεωργιάδη να ανακαλέσει ��αι ζητήσει συγνώμη για όσα είπε για τις διαφημίσεις που παίρνει από τις φαρμακευτικές.

Ο κ.Τσίπρας χαρακτήρισε «αστειότητες» όλα όσα υποστηρίζει ο κ.Γεωργιάδης και με εμφανή δεικτική διάθεση είπε ότι «ο κ.Γεωργιάδης είναι ο καλύτερός υπουργός που θα μπορούσε να έχει αυτή η κυβέρνηση, ο καλύτερος υπουργός μιας κυβέρνησης που θέλει να διαλύσει την δημόσια υγεία»

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top