Καμπανάκια κινδύνου για μια... ολόκληρη γενιά από στέλεχος της ΕΚΤ!

Ελληνόπουλα αγκαλιαστείτε γιατί... χανόμαστε!

​Υπάρχει σοβαρός κίνδυνος να χαθεί μια γενιά, εάν δεν υπάρξει αλληλεγγύη ��αι αποφασιστική δράση υπέρ της ανάπτυξης μεταξύ των κρατών της Ευρωζώνης. Αυτήν την προειδοποίηση έκανε σήμερα το ανώτατο στέλεχος της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας,Μπενουά Κερέ.

Μιλώντας στο 19ο Φθινοπωρινό Πανεπιστήμιο του Συνδέσμου Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων στο Παρίσι, ο κ. Κερέ τόνισε πως οι χώρες της Ευρωζώνης έχουν «υποχρέωση» να επιδείξουν «αλληλεγγύη» απέναντι στην κρίση.

Ο κ.Κερέ επεσήμανε το μεγάλο πλήγμα που έχουν υποστεί οι νέοι λόγω της οικονομικής κρίσης, κάνοντας ιδιαίτερη αναφορά στην ανεργία.

«Το ποσοστό ανεργίας ανερχόταν σε 12,2% στην Ευρωζώνη το Σεπτέμβριο του 2013, έναντι 7,6% στην αρχή της χρηματοοικονομικής κρίσης», συνέχισε, ενώ υπογράμμισε ότι «οι νέοι πληρώνουν υπερβολικό τίμημα, με πάνω από 3,5 εκ. νέους κάτω από 25 χρονών να είναι άνεργοι (…) δηλαδή περίπου το εν τέταρτο αυτής της ηλικιακής κατηγορίας. Στην Ελλάδα και την Ισπανία, το ποσοστό αυτό ξεπερνάει το 50%», υπενθύμισε.

«Δεν μπορούμε να επιλύσουμε το φαινόμενο της ανεργίας ανατρέχοντας σε εθνικιστικές λύσεις του παρελθόντος», είπε ακόμη ο Κερέ, σύμφωνα με τον οποίο «μόνο η παράλληλη χρήση εθνικών και ευρωπαϊκών εργαλείων μπορεί να κάνει την ανεργία να οπισθοχωρήσει».

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
Star.gr Application Κατεβάστε την εφαρμογή του star.gr, για να μπορείτε να διαβάζετε τα αγαπημένα σας άρθρα και εκτός δικτύου.
Back to Top