Μαραθώνιες συναντήσεις Αρβανιτόπουλου με πρυτάνεις για τα ΑΕΙ

Διαβουλεύσεις επί διαβουλεύσεων για να ανοίξουν τα πανεπιστήμια

Μαραθώνιες συναντήσεις Αρβανιτόπουλου με πρυτάνεις για τα ΑΕΙ

Μαραθώνια ήταν η συνάντηση του πρύτανη του Πανεπιστημίου Αθηνών Θεοδόση Πελεγρίνη με τον υπουργο Παιδείας Κωνσταντίνο Αρβανιτόπουλο, η οποία έληξε πριν αργά το απόγευμα χωρίς όμως κάποιο ουσιαστικό αποτέλεσμα.

Ο Θεοδόσης Πελεγρίνης όπως είπε έθεσε στον υπουργό τα αιτήματά του και περιμένει την απάντησή του, με τις δύο πλευρές να ξεκαθαρίζουν ότι αμφότερες επιθυμούν το «άνοιγμα» των πανεπιστημίων.

«Πρώτα απ΄όλα ζητάμε να μην χάσει κανένας υπάλληλος τη δουλειά του. Οι 172 υπάλληλοι που άσκησαν το δικαίωμά τους, να μην απογραφούν να μην διωχθούν πειθαρχικά. Ο κατάλογος των υπό διαθεσιμότητα βρίθει λαθών και θα πρέπει να επαναξεταστεί. Είναι 100άδες άνθρωποι οι οποίοι βρίσκοται στο δρόμο αυτή τη στιγμή. Αυτούς προσπαθούμε να σώσουμε. Ο υπουργός έδειξε κατανόηση και μου είπε θα το αντιμετωπίσει» ανέφερε μετά τη συνάντηση ο πρύτανης του Πανεπιστημίου Αθηνών.

Ο κ. Πελεγρίνης έφτασε στις 11 στο υπουργείο Παιδείας και αποχώρησε χωρίς να κάνει δηλώσεις. Η συνάντηση του κ. Αρβανιτόπουλου με τον πρύτανη κράτησε μία ώρα και συνεχίστηκε στις τέσσερις το απόγευμα.

Εν τω μεταξύ στις 2 το μεσημέρι ο υπουργός Παιδείας συναντήθηκε με τον πρύτανη του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων Τριαντάφυλλο Αλμπάνη. Η συνάντηση έγινε κάτω από τη σκιά της απόφαση της συγκλήτου του ιδρύ��ατος σύμφωνα με την οποία αναστέλλεται συμβολικά τη Δευτέρα η διοικητική λειτουργία του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων. Η συνάντηση έληξε χωρίς να γίνουν δηλώσεις και από τις δύο πλευρές.

Οι μαραθώνιες επαφές του υπουργού Παιδείας με τους πρυτάνεις των ΑΕΙ με στόχο τη λύση του «Γόρδιου Δεσμού» με τις απεργίες των διοικητικών υπαλλήλων, συνεχίζονται καθώς ο κ. Αρβανιτόπουλος κάλεσε στο υπουργείο Παιδείας και τον πρύτανη του Πολυτεχνείου Σίμο Σιμόπουλο.

Την ίδια ώρα, η αγωνία χιλιάδων φοιτητών και των οικογενειών τους για το χειμερινό εξάμηνο κορυφώνεται καθώς οι σύλλογοι διοικητικών υπαλλήλων των δύο ΑΕΙ αποφάσισαν να συνεχίσουν για 12η εβδομάδα τις κινητοποιήσεις τους με νέα 48ωρη απεργία από τη Δευτέρα.

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top