Χοντρές σπόντες για την τρόικα από τον Βενιζέλο!

Συνάντηση με κορυφαίο αξιωματούχο της ΕΕ

​Με την τρόικα τα έβαλε σήμερα ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης Ε.Βενιζέλος.

«Οι ευρωπαϊκοί θεσμοί πρέπει να ξέρουν τι συμβαίνει στην Ελλάδα, γιατί, πολλές φορές, η λειτουργία της Τρόικας δεν εντάσσεται μέσα στη λογική, τη θεσμική λογική της ΕΕ, σύμφωνα με τη Συνθήκη της Λισσαβώνας» τόνισε ο κ.Βενιζέλος κατά την διάρκεια της συνάντησης του με τον πρόεδρο της Ομάδας του Ευρωπαϊκού Σοσιαλιστικού Κόμματος στην Επιτροπή Περιφερειών της ΕΕ, Καρλ Χάινς Λάμπερτζ.

Παράλληλα, ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης και ΥΠΕΞ υπογράμμισε ότι η Επιτροπή Περιφερειών είναι ένα πολύ σημαντικό θεσμικό όργανο, με το οποίο θα έχουμε στενή συνεργασία το εξάμηνο της Ελληνικής Προεδρίας.

Από την πλευρά του, ο κ. Καρλ Χάινς Λάμπερτζ τόνισε ότι η Ευρωπαϊκή Ένωση βρίσκεται σε μια δύσκολη κατάσταση, αλλά εξακολουθεί να είναι μία σημαντική προοπτική για όλες τις χώρες της Ευρώπης στις αρχές του 21ου αιώνα και υπογράμμισε ότι θα πρέπει να καταφέρουμε να προωθήσουμε την ευρωπαϊκή πολιτική κατά τρόπο τέτοιο ώστε να δώσουμε εκ νέου σε αυτή την Ευρώπη προοπτικές ελπίδας. «Αυτό χρειάζονται οι άνθρωποι. Ελπίδα, όχι ελπίδες ουτοπικές, αλλά χειροπιαστές» είπε χαρακτηριστικά.

Μάλιστα, ο κ. Λάμπερτς υποστήριξε ότι «η Ευρώπη δεν θα μπορέσει να προοδεύσει μεσοπρόθεσμα εάν δεν υπάρχει πρόοδος σε όλη την Ευρώπη» και κατέληξε λέγοντας «αυτός είναι ο κύριος λόγος που ήρθα εδώ, διότι ενδιαφέρομαι να ενημερωθώ λεπτομερώς για την πραγματική κατάσταση στην Ελλάδα».

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
Star.gr Application Κατεβάστε την εφαρμογή του star.gr, για να μπορείτε να διαβάζετε τα αγαπημένα σας άρθρα και εκτός δικτύου.
Back to Top