Μέρκελ: Ο Σαμαράς μου παρουσίασε εντυπωσιακά αποτελέσματα - Σαμαράς: Δεν θα έρθουν νέα μέτρα

Σε καλό κλίμα η συνάντηση της Γερμανίδας Καγκελάριου με τον έλληνα πρωθυπουργό

Μέρκελ: Ο Σαμαράς μου παρουσίασε εντυπωσιακά αποτελέσματα - Σαμαράς: Δεν θα έρθουν νέα μέτρα

Πρώτη δημοσίευση : 13:40

Oλοκληρώθηκε λίγο μετά τις δύο το μεσημέρι το κρίσιμο γεύμα εργασίας του πρωθυπουργού Αντώνη Σαμαρά με την Γερμανίδα καγκελάριο, Άγκελα Μέρκελ.

κ. Σαμαράς με ενημέρωσε για τις εξελίξεις στην Ελλάδα. Η Ελλάδα έχει κάνει πολύ μεγάλη πρόοδο, σημαντική, και αυτό φαίνεται στο πρωτογενές πλεόνασμα. Οι μεταρρυθμίσεις όμως είναι πιο ευρείες και η Γερμανία υποστηρίζει, και στο πλαίσιο της ΕΕ αλλά και διμερώς, όπως με την task force στον τομέα της αυτοδιοίκησης", είπε η κυρία Μέρκελ στην κοινή συνέντευξη τύπου που έδωσε με τον Έλληνα πρωθυπουργό, με τον οποίο συζήτησαν και για την Ελληνική προεδρεία στην ΕΕ .

πίσης, ετοιμάζεται επενδυτική τράπεζα. Η Ελλάδα συζητά με την Τρόικα, συζητήσαμε για το σημείο που βρίσκεται. Ο πρωθυπουργός μας διαβεβαίωσε ότι η Ελλάδα θα καλύψει τις δεσμεύσεις της" πρόσθεσε η κ.Μέρκελ αμέσως μετά το γεύμα εργασίας που είχε με τον Έλληνα πρωθυπουργό.

"Ο Σαμαράς μου παρουσίασε εντυπωσιακά αποτελέσματα. Η Ελλάδα θα κάνει ότι μπορεί για να ανταποκριθεί στις δεσμεύσεις της" τόνισε η κ.Μέρκελ και πρόσθεσε "Υποστηρίζουμε τις δύσκολες αποφάσεις της Ελλάδας και βλέπουμε τους πρώτους καρπούς της προσπάθειάς σας και η επίτευξη πρωτογενούς πλεονάσματος είναι ένα τέτοιο δείγμα".

"Βλέπουμε φως στην άκρη του τούνελ" τόνισε στους δημοσιογράφους η κ.Μέρκελ, αποφεύγοντας ωστόσο να μιλήσει για τις διαπραγματεύσεις Ελλάδας-τρόικας.

"Είμαστε σε συνεχή επαφή.Νομίζω ότι ο Σαμαράς θα ανταποκριθεί. Ο πρωθυπουργός μου είπε πως η Ελλάδα θα κάνει ότι μπορεί για να βγει από την κρίση" πρόσθεσε η κ.Μέρκελ.

Σαμαράς: Δεν θα υπάρξουν νέα μέτρα- Μπαίνουμε σε εποχή ανάπτυξης

"Δεν υπάρχει αμφιβολία ότι υπάρχουν κι άλλα που πρέπει να γίνουν και γι' αυτό θα συνεχίσουμε. Η Ελλάδα πέτυχε πρωτογενές πλεόνασμα. Μπαίνουμε μετά από 7 χρόνια ύφεσης σε εποχή ανάκαμψης" τόνισε από την πλευρά του ο Αντώνης Σαμαράς και πρόσθεσε: "Θέλω να ευχαριστήσω την Μέρκελ για την συνεχή της στήριξη αλλά και όλους τους Ευρωπαίους εταίρους".

"Θα συνεχίσουμε τις προσπάθειες", είπε ο Έλληνας πρωθυπουργός και υποστήριξε "η χώρα διορθώνει πλέον και τις ανισορροπίες που υπήρχαν στην ελληνική κοινωνία".

"Έχουμε επιστρέψει στα προ μνημονίου επίπεδα" τόνισε ο πρωθυπουργός και πρόσθεσε: "Θέλουμε να τα καταφέρουμε και η επικείμενη ανάκαμψη είναι το πρώτο σημάδι"

Ο Έλληνας πρωθυπουργός αφού υπενθύμισε την οικονομική κατάσταση ης Ελλάδας 15 μήνες πριν, εμφανίστηκε αισιόδοξος πως "αυτό το ταξίδι (αντιμετώπισης της κρίσης) θα ολοκληρωθεί με επιτυχία για την Ελλάδα και την ΕΕ".

"Δεν θα έχουμε νέο μνημόνιο. Μένουμε στις αποφάσεις που ήδη έχουν παρθεί . Είμαστε ένα βήμα μπροστά από τους στόχους. Η ανάπτυξη θα εμφανιστεί" είπε ο κ.Σαμαράς, ξεκαθαρίζοντας πως δεν θα υπάρξουν νέα οριζόντια μέτρα και πως θα χαλαρώσει το φορολογικό.

Όπως η κ.Μέρκελ έτσι και ο κ.Σαμαράς απέφυγε να απαντήσει σε ερωτήσεις σχετικά με την τρόικα, καθώς όπως είπε οι διαπραγματεύσεις με τους εκπροσωπους των δανειστών είναι ακόμη σε εξέλιξη

"Είμαστε μία κυβέρνηση που δουλεύει 24 ώρες το 24ωρο ώστε να βγούμε από το Μνημόνιο και να μην έχουμε την τρόικα στην Ελλάδα", τόνισε ο πρωθυπουργός.

Γεύμα εργασίας στην καγκελαρία

Το γεύμα εργασίας που παρέθεσε η καγκελάριος της Γερμανίας Άγγελα Μέρκελ στον πρωθυπουργό Αντώνη Σαμαρά ξεκίνησε στη μία το μεσημέρι (ώρα Ελλάδας) της Παρασκευής και διήρκεσε περίπου 75 λεπτά.

Η συνάντηση έγινε κατόπιν πρόσκλησης της κ. Μέρκελ, με αφορμή την παρουσία τού πρωθυπουργού στην εκδήλωση της εφημερίδας Sueddeutsche Zeitung όπου θα μιλήσει αύριο. Τον πρωθυπουργό συνοδεύουν ο υπουργός Ανάπτυξης Κωστής Χατζηδάκης και οι σύμβουλοί του Χρύσανθος Λαζαρίδης και Σταύρος Παπασταύρου.

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top