Ερώτηση 17 βουλευτών της ΝΔ για την περίθαλψη των αγροτών

Με επικεφαλής και πάλι τον Ι. Τζαμτζή

Σε «υπέρμαχο» των «δικαίων» των αγροτών αναδεικνύεται ο βουλευτής της ΝΔ Ιορδάνης Τζαμτζής, που υπογράφει πρώτος την ερώτηση που κατατέθηκε με δική του πρωτοβουλία στη Βουλή για την ιατροφαρμακευτική περίθαλψή τους, προς τον Υπουργό Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Πρόνοιας κ. Γ. Βρούτση, «με στόχο να μην μένει κανένας αγρότης χωρίς ιατροφαρμακευτική περίθαλψη», όπως υποστηρίζουν.

Οι βουλευτές κ.κ. Τζαμτζής Ιορδάνης, Κουκοδήμος Κωνσταντίνος, Κόλλιας Κωνσταντίνος, Κοντός Αλέξανδρος, Κοντογιάννης Γιώργος, Αραμπατζή Φωτεινή, Πασχαλίδης Ιωάννης, Κωνσταντινίδης Ευστάθιος, Σαμπαζιώτης Δημήτριος, Μαρίνος Ανδρέας, Δερμεντζόπουλος Αλέξανδρος, Κέλλας Χρήστος, Κουτσούμπας Ανδρέας, Σολδάτος Θεόδωρος, Βογιατζής Παύλος, Βλαχογιάννης Ηλίας, Κοντογεώργος Κωνσταντίνος, στην ερώτηση τους προς το�� αρμόδιο Υπουργό αναφέρουν ότι «πολλοί αγρότες και πολλές αγρότισσες αντιμετωπίζουν οξύτατο οικονομικό πρόβλημα και δεν μπορούν να πληρώσουν τις ασφαλιστικές εισφορές προς τον ΟΓΑ με αποτέλεσμα να είναι σήμερα χωρίς υγειονομική περίθαλψη» και ότι «οι αγρότες δεν θέλουν να αποφύγουν την πληρωμή των ασφαλιστικών εισφορών αλλά τη συγκεκριμένη χρονική περίοδο που ο ΟΓΑ ζήτα να πληρωθούν οι ασφαλιστικές εισφορές, πολλοί αγρότες αδυνατούν να πληρώσουν».

Επισημαίνουν ακόμα ότι στην τελευταία αποστολή ειδοποιητηρίων πληρωμής ασφαλιστικών εισφορών άλλαξε η καταληκτική ημερομηνία πληρωμής του ασφαλιστικού εξαμήνου από 28η Δεκεμβρίου σε 30 Νοεμβρίου και πρέπει αγρότες να πληρώσουν τι�� ασφαλιστικές εισφορές τους ένα μήνα νωρίτερα.

Οι 17 βουλευτές της ΝΔ καταλήγουν:

«Ερωτάσθε κ. Υπουργέ α) Τι προτίθεσθε να πράξετε ώστε να υπάρξει παράταση του χρόνου πληρωμής των ασφαλιστικών εισφορών προς τον ΟΓΑ; β) Τι προτίθεσθε να πράξετε σχετικά με την πρόταση για την εφαρμογή προγράμματος ρύθμισης των ασφαλιστικών εισφορών των ασφαλισμένων του ΟΓΑ; γ) Τι προτίθεσθε να πράξετε σχετικά με τους κριθέντες συνταξιούχους από τον ΟΓΑ, οι οποίοι έχουν οφειλές και παραμένουν χωρίς ιατροφαρμακευτική περίθαλψη μέχρι να εξοφληθούν οι οφειλές τους;».

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
Star.gr Application Κατεβάστε την εφαρμογή του star.gr, για να μπορείτε να διαβάζετε τα αγαπημένα σας άρθρα και εκτός δικτύου.
Back to Top