Ν.Κακλαμάνης: «Να μάθει ο λαός τη θέση κυβέρνησης και τραπεζών για τους πλειστηριασμούς»

Κατέθεσε ερώτηση στον υπουργό Ανάπτυξης

Ν.Κακλαμάνης: «Να μάθει ο λαός τη θέση κυβέρνησης και τραπεζών για τους πλειστηριασμούς»

Ερώτηση σχετικά με το θέμα της άρσης της απαγόρευσης των πλειστηριασμών πρώτης κατοικίας κατέθεσε ο βουλευτής Α’ Αθηνών της ΝΔ, Νικήτας Κακλαμάνης, στον υπουργό Ανάπτυξης και Ανταγωνιστικότητας, Κωστή Χατζηδάκη.

Ο Ν. Κακλαμάνης ζητά να πληροφορηθεί αν υπάρχει επίσημη αλληλογραφία μεταξύ της κυβέρνησης και της Ένωσης Ελληνικών Τραπεζών για το φλέγον ζήτημα των πλειστηριασμών.

Ο βουλευτής της ΝΔ προχώρησε και στην ακόλουθη δήλωση: «Από τις 31 Δεκεμβρίου 2013 δεν θα ισχύει πλέον η απαγόρευση των πλειστηριασμών πρώτης κατοικίας. Η βούληση της πλειοψηφίας των βουλευτών της Νέας Δημοκρατίας είναι δεδομένη υπέρ της μη άρσης των πλειστηριασμών. Οφείλει όμως, να μάθει και ο ελληνικός λαός ποια είναι η επίσημη θέση της κυβέρνησης και των ελληνικών τραπεζών για το θέμα».

Στο κείμενο της ερώτησης, αναφέρεται συγκεκριμένα:

«Κύριε υπουργέ, Γνωρίζετε ότι η πρώτη κατοικία μέχρι τις 31/12/13 δεν κατάσχεται για ποσά έως 200.000 ευρώ. Μέχρι την ίδια ημερομηνία, σύμφωνα με τον νομοθέτη, υπάρχει προστασία από τις κατασχέσεις και τους πλειστηριασμούς για την πρώτη κατοικία και μόνο από τις τράπεζες για συνολικές οφειλές έως και 200.000 ευρώ. Η ημερομηνία της 31ης Δεκεμβρίου είναι πλέον πολύ κοντά και ακόμη δεν έχει ληφθεί απόφαση για τη μη άρση του καθεστώτος της απαγόρευσης των πλειστηριασμών της πρώτης κατοικίας.

ΕΡΩΤΑΤΑΙ Ο ΥΠΟΥΡΓΟΣ:

- Υπάρχει επίσημη αλληλογραφία μεταξύ της κυβέρνησης και της Ένωσης Ελληνικών Τραπεζών, για το ζήτημα των πλειστηριασμών της πρώτης κατοικίας;

- Αν υπάρχει θα ήθελα να μου κατατεθούν τα σχετικά έγγρ��φα της αλληλογραφίας».

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top