Χαιρετίζει το ΠΑΣΟΚ την κατάθεση του αντιρατσιστικού νομοσχεδίου

Ζητά τη συναίνεση όλων των κομμάτων του συνταγματικού τόξου

Χαιρετίζει το ΠΑΣΟΚ με ανακοίνωσή του την κατάθεση του αντιρατσιστικού νομοσχεδίου από την κυβέρνηση. Όπως υποστηρίζει, το νομοσχέδιο διατηρεί τον πυρήνα της σχετικής νομοθετικής πρότασής του. Το ΠΑΣΟΚ ζητά επίσης τη συναίνεση όλων των κομμάτων του συνταγματικού τόξου για το περιεχόμενό του.

Στην ανακοίνωση της Χαριλάου Τρικούπη αναφέρεται συγκεκριμένα:

«Το ΠΑΣΟΚ χαιρετίζει την κατάθεση του αντιρατσιστικού νομοσχεδίου από το Υπουργείο Δικαιοσύνης.

Η επικαιροποίηση του θεσμικού πλαισίου για την αντιμετώπιση των εκδηλώσεων ρατσισμού και ξενοφοβίας ήταν και είναι προ��εραιότητα για το ΠΑΣΟΚ.

Το κατατεθέν νομοσχέδιο διατηρεί τον πυρήνα των σχετικών προηγούμενων νομοθετικών πρωτοβουλιών του ΠΑΣΟΚ και είναι προϊόν διαβούλευσης μεταξύ του υπουργού δικαιοσύνης και αντιπροσωπείας του ΠΑΣΟΚ. Θέματα που έχει θέσει το ΠΑΣΟΚ και δεν συμπεριλαμβάνονται στο νομοσχέδιο, θα τεθούν στο πλαίσιο του κοινοβουλευτικού διαλόγου μέχρι την ψήφισή του.

Το αντιρατσιστικό νομοσχέδιο επιδιώκει να έχει την συναίνεση όλων των κομμάτων του συνταγματικού τόξου. Οφείλει να καλύπτει όλες τις ομάδες του πληθυσμού που τίθενται σε κίνδυνο από ρατσιστικές-νεοναζιστικές πρακτικές.

Η κατάθεση του νομοσχεδίου μας δίνει την ευκαιρία να διαμορφώσουμε μαζί με την κοινωνία έ��α σταθερό πλαίσιο ώστε να καταστέλλονται αλλά και να προλαμβάνονται συμπεριφορές που αποτελούν απειλή για τη δημοκρατία και την κοινωνική συνοχή».

Ακολουθήστε μας:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
Star.gr Application Κατεβάστε την εφαρμογή του star.gr, για να μπορείτε να διαβάζετε τα αγαπημένα σας άρθρα και εκτός δικτύου.
Back to Top