Το γράμμα της τρόικας στην ελληνική κυβέρνηση για την πορεία των διαπραγματεύσεων

«Φεύγουμε αλλά θα επιστρέψουμε πριν τα Χριστούγεννα!»

​Την αναχώρησή τους από την Αθήνα και την επιστροφή τους στην Αθήνα στις αρχές Δεκεμβρίου ανακοίνωσαν σήμερα οι τροικανοί, λίγες μόνο ώρες πριν την κρίσιμη συνάντηση Σαμαρά-Μέρκελ στο Βερολίνο!

Στην σχετική ανακοίνωση των κυρίων Τόμσεν, Μαζουχ και Μορς, γίνεται λόγος για παραγωγικές συζητήσεις και πρόοδο από την πλευρά της ελληνικής κυβέρνησης, επισημαίνοντας ωστόσο πως υπάρχουν ακόμη κάποια ζητήματα που παραμένουν άλυτα.

Η ανακοίνωση

«Κλιμάκιο στελεχών της Ευρωπαϊκής Επιτροπής (ΕΕ), της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας (ΕΚΤ) και του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου (ΔΝΤ) ολοκλήρωσε την επίσκεψή του στην Ελλάδα μετά από παραγωγικές συζητήσεις με τις αρχές για το σύνολο των πολιτικών που θα μπορούσαν να χρησιμεύσουν ως βάση για την η ολοκλήρωση της εν εξελίξει αναθεώρησης του οικονομικού προγράμματος της χώρας.

Ικανοποιητική πρόοδος έχει σημειωθεί, αλλά μερικά ζητήματα παραμένουν σε εκκρεμότητα. Οι συζητήσεις θα συνεχιστούν από τις αντίστοιχες έδρες των οργανισμών. Τα κλιμάκια στελεχών της ΕΕ, της ΕΚΤ και του ΔΝΤ αναμένεται να επιστρέψουν στην Αθήνα στις αρχές Δεκεμβρίου».

Το αγγλικό κείμενο

"Statement by the European Commission ECB, and IMF on Greece Staff teams of the European Commission (EC), the European Central Bank (ECB), and the International Monetary Fund (IMF) have concluded their visit to Greece following productive discussions with the authorities on the set of policies that could serve as a basis for the completion of the ongoing review of the country’s economic program.

Good progress has been made, but a few issues remain outstanding. The discussions will continue from respective headquarters. The EC/ECB/IMF staff teams expect to return to Athens in early December"

BINTEO STAR Εκπομπή Live U

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
Star.gr Application Κατεβάστε την εφαρμογή του star.gr, για να μπορείτε να διαβάζετε τα αγαπημένα σας άρθρα και εκτός δικτύου.
Back to Top