Αύριο καταθέτει ο Βρούτσης στη Βουλή το νομοσχέδιο για τα ασφαλιστικά ταμεία

Αλλά χωρίς τις ρυθμίσεις για τα συνταξιοδοτικά ζητήματα

Την Πέμπτη κατατίθεται από τον υπουργό Εργασίας Γ. Βρούτση στη Βουλή το νομοσχέδιο του υπουργείου Εργασίας για τα ασφαλιστικά ταμεία.

Το νομοσχέδιο θα περιέχει διατάξεις για την αύξηση της εισπρακτικής ικανότητας των Ταμείων, με στόχο να κλείσει μία «τρύπα» για το δημοσιονομικό, αλλά δεν θα περιέχει ρυθμίσεις για συνταξιοδοτικά ζητήματα, οι οποίες θα έλθουν με άλλο νομοθέτημα στη Βουλή.

Η κυβέρνηση ευελπιστεί μάλιστα ότι από τις ρυθμίσεις του νομοσχεδίου θα προκύψουν πρόσθετα έσοδα 700 εκατ. ευρώ στα ασφαλιστικά ταμεία, ενώ με την εκτίμηση αυτή φέρεται να συμφωνεί και η τρόικα.

Στο νομοσχέδιο προβλέπεται μεταξύ άλλων η αύξηση του προστίμου για την αδήλωτη εργασία, το οποίο θα ανέρχεται στα 10.550 ευρώ, για τον εργοδότη που δεν συμπεριέλαβε εργαζόμενο στη μηνιαίως υποβαλλόμενη Α.Π.Δ., ακόμη και εάν δήλωσε τον εργαζόμενο στο Πληροφοριακό Σύστημα «Εργάνη». Θα επεκτείνεται επίσης η εφαρμογή του εργόσημου και σε άλλες κατηγορίες εργαζομένων.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
Star.gr Application Κατεβάστε την εφαρμογή του star.gr, για να μπορείτε να διαβάζετε τα αγαπημένα σας άρθρα και εκτός δικτύου.
Back to Top