Επιτέλους: Εκτός Δημοσίου οι δύο δολοφόνοι του Παγγαίου!

Χρειάστηκε να περάσουν 4 χρόνια για να μην πληρώνονται πια από τους φόρους μας

Ρεπορτάζ: Γιάννης Ευσταθίου

Με ένα «τιτίβισμα» στον προσωπικό του λογαριασμό στο twitter, ο υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης ανέκραξε από χαρά, επειδή επιτέλους από σήμερα οι δολοφόνοι του δημάρχου Παγγαίου απολύθηκαν και τέσσερα χρόνια μετά την αποτρόπαια πράξη τους θα πάψουν να πληρώνονται το μισθό τους από το Δημόσιο!

«Έστω και με καθυστέρηση, οι δολοφόνοι του δημάρχου Παγγαίου απολύθηκαν σήμερα και με τη βούλα», ανέγραψε στο μήνυμά του ο Κυριάκος Μητσοτάκηςmitsot.jpg

Οι δυο βαρυποινίτες, οι οποίοι είχαν ομολογήσει το έγκλημα που διέπρα��αν, ο 50χρονος σήμερα ισοβίτης Σάββας Σαλτουρίνος και ο συνεργός του Ιωακείμ Μάνος, 51 ετών που εκτίει κάθειρξη 17 ετών, δεν έκαναν χρήση του δικαιώματός τους να προσφύγουν στο Συμβούλιο της Επικρατείας κατά της απόφασης του πειθαρχικού συμβουλίου που τους είχε θέσει εκτός Υπηρεσίας. Στις 15 Νοεμβρίου εξέπνευσε η προθεσμία που είχαν για προσφυγή και σήμερα εκδόθηκαν οι διαπιστωτικές πράξεις απόλυσής τους από το Δημόσιο.

Οι δύο δράστες αμείβονταν μέχρι και σήμερα με το 50% των αποδοχών τους, επειδή επί τέσσερα ολόκληρα χρόνια δεν λειτουργούσε το δευτεροβάθμιο πειθαρχικό συμβούλιο και η σχετική απόφαση εκκρεμούσε.

Τελικά, η συνεκλήθη τους πρώτους μήνες του εφετινού λαλοκαιριού και στις 17 Ιουλίου τους επιδόθηκε η απόφαση απόλυσης. Αν και είχαν περιθώριο 60 ημερών να προσφύγουν στο Συμβούλιο της Επικρατείας, λόγω των διακοπών στα δικαστήρια, οι 60 μέρες αυξήθηκαν σε 120, επειδή ο χρόνος που είχαν στη διάθεσή τους μετρούσε από τις 15 Σεπτεμβρίου.

Το θέμα αυτό είχε φτάσει να απασχολεί μέχρι και το διεθνή Τύπο. Είναι χαρακτηριστικό το δημοσίευμα της «Wall Street Journal» ότι «το ελληνικό δημόσιο δεν μπορεί να απολύσει ούτε δολοφόνους και εξακολουθεί να πληρώνει με 800 ευρώ τους δράστες της δολοφονίας του δημάρχου Παγγαίου το 2009». Ο κ. Μητσοτάκης είχε αντιδράσει με επιστολή του προς την αμερικανική εφημερίδα, στην οποία σημείωνε πως «το ελληνικό Δημόσιο αλλάζει» και τόνιζε «την απόλυτη δέσμευση του υπουργείου του για τον τερματισμό των καθυστερήσε��ν στη λειτουργία των πειθαρχικών επιτροπών του δημοσίου τομέα, επιδεικνύοντας παράλληλα σεβασμό στις νομικές και συνταγματικές προϋποθέσεις».

Μάλιστα, επιβεβαιώθηκε απόλυτα, καθώς επισήμανε στην επιστολή του αυτή ότι «ο δήμος Παγγαίου θα κληθεί να εφαρμόσει την απόφαση της πειθαρχικής επιτροπής για την απόλυση των δύο καταδικασθέντων έως τις 17 Νοεμβρίου, όπως ορίζει η ελληνική δικαιοσύνη, καθώς μέχρι τότε οι κατηγορούμενοι μπορούν να ασκήσουν έφεση στο ανώτατο δικαστήριο».

Όπως είχαν παραδεχθεί στην ομολογία τους ενώπιον του δικαστηρίου, οι δυο δράστες που ήταν δημοτικοί σύμβουλοι, έφτασαν στην ανθρωποκτονία για να καλύψουν «μαύρη τρύπα» 710.000 ευρώ, που είχαν προκαλέσει στον δήμο και ήθελαν να την φορτώσουν στο δήμαρχο.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
Star.gr Application Κατεβάστε την εφαρμογή του star.gr, για να μπορείτε να διαβάζετε τα αγαπημένα σας άρθρα και εκτός δικτύου.
Back to Top