Νέα περιστατικά βουλευτών που τα… φέρνουν δύσκολα βόλτα!

Μετά τον Ι. Τζαμτζή, ο Γ. Καλαν��ζής και ο Χ. Μαρκογιαννάκης…

Πρώτη ανάρτηση 17.09


Μετά τον Ι. Τζαμτζή, κι άλλοι βουλευτές της ΝΔ κάνουν λόγο για περιστατικά βουλευτών που τα… φέρνουν δύσκολα βόλτα!

«Αφοπλιστικός» ήταν σήμερα ο αντιπρόεδρος της Βουλής, Γ. Καλαντζής, μιλώντας στον Alpha 98,9, προχώρησε παραπέρα στην περιγραφή με μελανά χρώματα της οικονομικής κατάστασης των βουλευτών. Λίγο έλειψε μάλιστα να ζητήσει… ελεημοσύνη για τους συναδέλφους του, υποστηρίζοντας ότι «υπάρχουν βουλευτές που δεν έχουν να ζήσουν»!

Σχετικά με τις βουλευτικές αποζημιώσεις, οι οποίες παρέμειναν αμετάβλητες στα 5.705 ευρώ μεικτά και σε κάποιες περιπτώσεις μαζί με επιδόματα και ατέλειες ξεπερνούν τα 8.200 ευρώ, ο κ. Καλαντζής ανέφερε ότι «δεν έχεις τις ίδιες υποχρεώσεις όταν δεν είσαι βουλευτής και επικαλέσθηκε το γεγονός ότι το Σαββατοκύριακο που πέρασε πήγε σε… δυο γάμους και δυο κηδείες. «Ξέρετε πόσο μου στοίχισαν;» διερωτήθηκε χαρακτηριστικά.

Για να είμαστε πάντως δίκαιοι, ο κ. Καλαντζής δήλωσε ότι δέχεται να γίνουν μειώσεις όσες και στους υπόλοιπους εργαζόμενους, ενώ κάλεσε όποιον βουλευτή του περισσεύουν να τα δώσει πίσω. Δεν διαφώνησε επίσης με την άποψη ότι πρέπει να υπάρξει μία ρύθμιση υπέρ της κατάργησης του αφορολόγητου ορίου των βουλευτών.

Χ. Μαρκογιαννάκης: ζήτημα αν μας φτάνουν τα χρήματα μέχρι τις 20 του μήνα!

Απ�� την πλευρά του, ο έτερος αντιπρόεδρος της ΝΔ στη Βουλή κ. Χρ. Μαρκογιαννάκης, δήλωσε στον ίδιο ραδιοφωνικό σταθμό για το ζήτημα των βουλευτικών αποζημιώσεων, ότι «ούτε ένα ευρώ δεν πηγαίνει στο σπίτι μας, ζήτημα αν θα φθάσουν τα χρήματα μέχρι τις 20 του μήνα»!

Ο ίδιος όμως πρόσθεσε ότι ούτε η κοι��ωνία, ούτε οι βουλευτές αντέχουν νέα οριζόντια μέτρα και νέες περικοπές σε μισθούς και συντάξεις και προειδοποίησε ότι στην περίπτωση αυτή κυβέρνηση θα αντιμετωπίσει πολύ μεγάλο πρόβλημα.

Για τους πλειστηριασμούς επίσης δήλωσε ότι «εκτός από τους μπαταχτσήδες, είναι απαράδεκτο να προχωρούμε σε πλειστηριασμούς» και ζήτησε να παραταθεί για δύο χρόνια η παράταση της απαγόρευσής τους.


ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
Star.gr Application Κατεβάστε την εφαρμογή του star.gr, για να μπορείτε να διαβάζετε τα αγαπημένα σας άρθρα και εκτός δικτύου.
Back to Top