Κυβέρνηση: ο Νόμος θα εφαρμοστεί, τα Πανεπιστήμια θα ανοίξουν

«Ο διάλογος έγινε» απαντά στο αίτημα συνάντησης με τη Σύγκλητο το Μαξίμου

Κυβέρνηση: ο Νόμος θα εφαρμοστεί, τα Πανεπιστήμια θα ανοίξουν

Ρεπορτάζ Πέτρος Μποτσαράκος

Κάλεσμα για μαζική προσέλευση στα αμφιθέατρα σε φοιτητές, καθηγητές και υπαλλήλους ώστε να ανοίξουν τα Πανεπιστήμια, απευθύνει τη κυβέρνηση, η οποία διαβεβαιώνει ότι θα εφαρμοστεί ο νόμος, ύστερα από τις τελευταίες εξελίξεις.

Tο αρμόδιο Υπουργείο Παιδείας θεωρεί ότι μόνο έτσι θα ανοίξουν κανονικά αύριο, Τρίτη, το Πολυτεχνείο και το Καποδιστριακό. Από το Μέγαρο Μαξίμου επίσης διαμηνύουν ότι δεν είναι κατανοητός ο λόγος για τον οποίο ζητείται συνάντηση από την πλευρά των ακαδημαϊκών του ΕΚΠΑ με τον Πρωθυπουργό και επισημαίνουν σε όλους τους τόνους ότι ο διάλογος έγινε, εννοώντας προφανώς το διάλογο που είχε το προηγούμενο διάστημα ο Υπουργός Παιδείας Κωνσταντίνος Αρβανιτόπουλος με τις διοικήσεις των πανεπιστημίων και τους Πρυτάνεις.

Το ερώτημα που θέτει η κυβέρνηση είναι πως γίνεται στα έξι από τα οκτώ πανεπιστήμια στα οποία εφαρμόστηκε το μέτρο της διαθεσιμότητας να γίνονται κανονικά τα μαθήματα με χαρακτηριστικότερ�� παράδειγμα το πανεπιστήμιο Πατρών, όπου παρότι υπάρχει κινητοποίηση των διοικητικών υπαλλήλων ωστόσο τα μαθήματα γίνονται κανονικά. Αν οι φοιτητές και οι καθηγητές ανταποκριθούν στο κάλεσμα της κυβέρνησης και του Υπ. Παιδείας και πράγματι από το πρωί βρεθούν στα αμφιθέατρα και εφόσον οι απεργοί διοικητικοί υπάλληλοι τους παρεμποδίσουν τότε θεωρείται βέβαιο ότι θα ενεργοποιηθεί το σενάριο της εφαρμογής της νομιμότητας.

Ως εκ της αρμοδιότητος της η Ελληνική Αστυνομία ενδέχεται να κληθεί να επιβάλλει την νομιμότητα και σε αυτή την περίπτωση, γεγονός που ίσως οδηγήσει σε συλλήψεις όσων παραβιάζουν το νόμο.

Το τελευταίο χαρτί της κυβέρνησης πάντως θα είναι η επίταξη των διοικητικών υπαλλήλων. ​

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top