Αναβρασμός στο ΠΑΣΟΚ από κάλεσμα του Πανάρετου για συνεργασία ΣΥΡΙΖΑ - «παπανδρεϊκών»

Της… «κολάσεως» γίνεται με τα σενάρια αποστασίας

Ήταν που ήταν οξυμένο το κλίμα στο εσωτερικό του ΠΑΣΟΚ με τις διαφοροποιήσεις και αποχωρήσεις στελεχών προσκείμενων στον Γ. Παπανδρέου (με τελευταίο παράδειγμα την Θ. Τζάκρη), το πράγμα «ήρθε και έδεσε» με την ανάρτηση του Γ. Πανάρετου στο twitter, που ερμηνεύθηκε ως κάλεσμα προς τον ΣΥΡΙΖΑ για συνεργασία με τους «παπανδρεϊκούς» του ΠΑΣΟΚ!

Συγκεκριμένα, ο προσκείμενος στον πρώην πρωθυπουργό και υφυπουργός Παιδείας της κυβέρνησής του, έγραψε στο twitter: «Αν ο ΣΥΡΙΖΑ θέλει να κυβερνήσει προοδευτικά πρέπει να πείσει για τις προθέσεις του τους παπανδρεικ��ύς και όχι να φλερτάρει με την ΑΝΕΛ».

Η ανάρτηση προκάλεσε αναβρασμό στο ΠΑΣΟΚ και επανέφερε στο προσκήνιο την καχυποψία μεταξύ «βενιζελικών» και «παπανδρεϊκών». Ο υποψήφιος βουλευτής του ΠΑΣΟΚ Α. Λιάρος, δήλωσε χαρακτηριστικά: «Δεν θα σχολιάζω ότι γράφει ο οποιοσδήποτε οπουδήποτε. Όποιος διαφωνεί να δίνει την έδρα του».

Από την πλευρά των «παπανδρεϊκών» στελεχών υπήρξε αρχικά η επισήμανση σε όσους τους ρώτησαν σχετικά ότι δεν εκφράζει τις απόψεις του πρώην πρωθυπουργού ο Γ. Πανάρετος, για να ακολουθήσει η «διαρροή» από συνεργάτες του πρώην πρωθυπουργού πως «ο Γ. Παπανδρέου ό,τι είναι να πει το λέει μόνος του».

Όλα αυτά συμβ��ίνουν πάντως την ίδια ώρα που μαίνεται η κόντρα της ηγεσίας του ΠΑΣΟΚ με τον ΣΥΡΙΖΑ για την συνέντευξη Τσίπρα στην Αυγή, την οποία ερμηνεύουν σαν κάλεσμα αποστασίας, ενώ στη «μάχη» μπήκε σήμερα, επίσης εναντίον του ΣΥΡΙΖΑ, και ο κυβερνητικός εκπρόσωπος κ. Σ. Κεδίκογλου.

Μέσα σε αυτό το κλίμα δεν είναι λίγοι στην κυβέρνηση όσοι υπενθυμίζουν ότι ο ΣΥΡΙΖΑ έχει ήδη αρκετούς Πασοκογενείς όπως: Αλ. Μητρόπουλο, Δ. Τσουκαλά, Α. Κοτσακά, Γ. Μιχελογιαννάκη, Σ. Σακοράφα κ.α, ενώ φέρεται να συνεργάζεται με την Λούκα Κατσέλη και πρόσφατα η πρώην υπουργός του Γ. Παπανδρέου Κ. Μπατζελή δήλωσε ότι στηρίζει την υποψηφιότητα Τσίπρα στην Κομισιόν. Στο μικροσκόπιο του ΣΥΡΙΖΑ φέρονται να βρίσκονται οι βουλευτές του ΠΑΣΟΚ Κασσής, Σκανδαλίδης, Μωραϊτης για τις διαφοροποιήσεις τους, όπως επίσης ο Δ. Ρέππας που είχε ταχθεί υπέρ της προσέγγισης με τον ΣΥΡΙΖΑ, αλλά και… «καραμανλικοί» βουλευτές της ΝΔ ακόμα!

Ο ίδιος ο Κ. Καραμανλής όμως φαίνεται να έχει διαμηνύσει σε συνομιλητές του ότι είναι κάθετα αντίθετος σε οποιοδήποτε σενάριο αποσταθεροποίησης της κυβέρνησης ή «αντικατάστασης» του πρωθυπουργού Α. Σαμαρά από «υπηρεσιακό» ή «οικουμενικό» πρωθυπουργό. Ο ΣΥΡΙΖΑ από την πλευρά του φαίνεται να έχει επιλέξει τη στρατηγική των αλλεπάλληλων αιτημάτων ονομαστικής ψηφοφορία�� στη Βουλή, με την προσδοκία ότι θα υπάρξει «ατύχημα».

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
Star.gr Application Κατεβάστε την εφαρμογή του star.gr, για να μπορείτε να διαβάζετε τα αγαπημένα σας άρθρα και εκτός δικτύου.
Back to Top