Νέα επιστολή Μιχελάκη στον Καμίνη για την τοποθέτηση μαρμάρινης πλάκας στη Μarfin

Υπενθυμίζει απόφαση του δημοτικού συμβουλίου επί δημαρχίας Κακλαμάνη

Νέα επιστολή Μιχελάκη στον Καμίνη για την τοποθέτηση μαρμάρινης πλάκας στη Μarfin

Επανέρχεται ο υπουργός Εσωτερικών Γ. Μιχελάκης στο ζήτημα της τοποθέτησης μαρμάρινης πλάκας στο κτίριο της Marfin στην οδό Σταδίου, σ��η μνήμη των νεκρών εργαζομένων της τράπεζας, με νέα επιστολή του μέσα σε τέσσερις ημέρες προς τον δήμαρχο Αθηναίων.

«Σε συνέχεια της από 13-11-2013 επιστολής μου με θέμα την ανάγκη να τιμήσουμε τη μνήμη των νεκρών της MARFIN, επανέρχομαι για το ίδιο ζήτημα, με αφορμή σχετική επικοινωνία που είχα με τον κ. Νικήτα Κακλαμάνη επισημαίνει ο υπουργός Εσωτερικών κ. Μιχελάκης,.

«Με ενημέρωσε ότι επί δημαρχίας του και ειδικότερα κατά τη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου της 10ης Μαΐου 2010, ελήφθη ομόφωνη απόφαση για την τοποθέτηση πλακέτας στο σημείο της δολοφονίας των τριών εργαζομένων της τράπεζας MARFIN, που να εκπέμπει μήνυμα καταδίκης των συμβάντων και της βίας που ασκήθηκε, με υπογραφή Δήμου Αθηναίων και το σήμα του Δήμου. Ως εκ τούτου δεν απαιτείται λήψη νέας απόφασης ή επικαιροποίηση της τότε ληφθείσας, αλλά μόνο η πολιτική βούληση για την υλοποίησή της» αναφέρει ο υπουργός και υπογραμμίζει ότι η υλοποίηση της συγκεκριμένης απόφασης, καθώς και η απόδοση του απαιτούμενου φόρου τιμής στα αθώα θύματα της MARFIN ήδη έχει καθυστερήσει αδικαιολόγητα» αναφέρει υπουργός Εσωτερικών.

Ο κ. Μιχελάκης χαρακτηρίζει επίσης επιβεβλημένη την τοποθέτηση της μαρμάρινης πλάκας «ιδιαίτερα μετά το σοκ που προκλήθηκε στην ελληνική κοινωνία από τις στυγνές δολοφονίες τριών νέων ανθρώπων, του Παύλου Φύσσα, του Μανώλη Καπελώνη και του Γιώργου Φουντούλη».

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top