Αισιόδοξος για συμφωνία ο Βενιζέλος στο ζήτημα των επαγγελματικών μισθώσεων

Βλέπει αποδεκτή λύση και στο ζήτημα του φόρου ακινήτων

Αισιόδοξος για συμφωνία στο θέμα των επαγγελματικών μισθώσεων δήλωσε ο Πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ και Αντιπροέδρος της Κυβέρνησης Ευάγγελος Βενιζέλος, μετά τη συνάντησή του σήμερα με αντιπροσώπους των επαγγελματιών, της αγοράς και των ιδιοκτητών.

«Κάναμε σήμερα μια πολύ ενδιαφέρουσα συζήτηση με τους παραγωγικούς φορείς. Πήρα την πρωτοβουλία να τους καλέσω εδώ και να τους ακούσω ως Αντιπρόεδρος της Κυβέρνησης γιατί ήθελα να έχω μια άμεση αίσθηση του τι λένε οι ίδιοι. Είμαι αισιόδοξος γιατί βλέπω ότι υπάρχει περιθώριο συμφωνίας σε μια λύση κοινά αποδεκτή, δίκαιη, ισορροπημένη, αναπτυξιακή, που θα βοηθήσει την αγορά, θα βοηθήσει στην ανάκαμψη της οικονομίας» ανέφερε ο κ. Βενιζέλος.

Ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης και πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ πρόσθεσε ότι στη συνάντηση συζητήθηκε και ο Φόρος Ακίνητης Περιουσίας. «Οι παραγωγικοί φορείς αναγνωρίζουν τη μεγάλη προσπάθεια που έχει γίνει χάρη και στις παρεμβάσεις της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΠΑΣΟΚ προκειμένου να βελτιωθεί το σχετικό νομοσχέδιο. Θα ληφθούν υπόψη στον μεγαλύτερο δυνατό βαθμό οι παρατηρήσεις της κοινωνίας και της αγοράς. Χαίρομαι γιατί τώρα, μετά από τρία χρόνια, έχει γίνει αντιληπτό από τους παραγωγικούς φορείς ποιο ήταν το βασικό χαρακτηριστικό του Ειδικού Τέλους Ακινήτων που εισπράττεται μέσω της ΔΕΗ γιατί πρέπει φυσικά να πάμε σε κάτι που είναι καλύτερο από αυτό που υπάρχει» τόνισε.

Ο κ. Βενιζέλος πρόσθεσε ότι πρέπει να εξετασθεί και όλο το ζήτημα του φόρου των ακινήτων, «στο πλαίσιο της συνολικής ρύθμισης για το Εθνικό Φορολογικό Σύστημα που είναι πάντα η επιδίωξή μας γιατί πρέπει να φτάσουμε κάποια στιγμή ως κοινωνία σε ένα ολοκληρωμένο, σταθερό, απλό φορολογικό σύστημα. Σε ένα πραγματικά εθνικό φορολογικό σύστημα. Αυτό είναι δύσκολο υπό την πίεση της κρίσης, αλλά τώρα είμαστ�� στο τελευταίο στάδιο, είμαστε ένα βήμα πριν από την έξοδο από την κρίση».

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
Star.gr Application Κατεβάστε την εφαρμογή του star.gr, για να μπορείτε να διαβάζετε τα αγαπημένα σας άρθρα και εκτός δικτύου.
Back to Top