Για το ΚΑΠΕ ζούμε ακόμη σε εποχές παχέων αγελάδων: Αρνούνται το ενιαίο μισθολόγιο!

«Ξήλωσε» τη διοίκηση του Οργανισμού ο Μανιάτης

Για το Κέντρο Ανανεώσιμων Πηγών Ενέργειας (ΚΑΠΕ) ζούμε ακόμη σε εποχές παχέων αγελάδων. Δεν εξηγείται αλλιώς ότι αρνείται να εφαρμόσει το ενιαίο μισθολόγιο στους υπάλληλούς του, διαχωρίζοντας τους από τους υπόλοιπους εργαζόμενους που έχουν υποστεί θυσίες.

Ειδικότερα, οι μέσες μηνιαίες μεικτές αποδοχές των συνολικά 173 υπαλλήλων ανέρχονται σε 2.387 ευρώ, όταν ο νόμος προβλέπει ότι το αντίστοιχο ποσό δεν θα πρέπει να υπερβαίνει τα 1.900 ευρώ.

Ως αποτέλεσμα, ο υπουργός Περιβάλλοντος «ξήλωσε» τη διοίκηση του Οργανισμού καθώς ανακοίνωσε ότι δεν ανανέωσε τη θητεία του προέδρου και διοικητικού συμβουλίου του ΚΑΠΕ αφού «ουδέποτε ανταποκρίθηκε στην απαραίτητη και υποχρεωτική προσαρμογή του μισθολογικού κόστους των εργαζομένων».

Συνολικά ο κρατικός προϋπολογισμός χρηματοδοτεί σε μηνιαία βάση το ΚΑΠΕ μόνο για μισθολογικές αμοιβές με το ποσό των 476.407 ευρώ. Εκτιμάται από την εφαρμογή του νόμου θα εξοικονομηθούν τουλάχιστον 80.000 ευρώ μηνιαίως ή περίπου 1 εκατ. ευρώ τον χρόνο.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
Star.gr Application Κατεβάστε την εφαρμογή του star.gr, για να μπορείτε να διαβάζετε τα αγαπημένα σας άρθρα και εκτός δικτύου.
Back to Top