Σαμαράς για Μάρτη: Αποχαιρετούμε έναν μεγάλο Έλληνα

Συλλυ��ητήρια και από τον πρόεδρο της Βουλής Ευάγγελο Μεϊμαράκη

«Αποχαιρετούμε σήμερα έναν μεγάλο Έλληνα. Ο Νικόλαος Μάρτης υπήρξε από τους παλαιότερους και σημαντικότερους μαχητές της παράταξής μας» αναφέρει σε συλλυπητήρια δήλωσή του για το θάνατο του Νικόλαου Μάρτη ο πρωθυπουργός.

«Ταυτίστηκε με την προσφορά στην Πατρίδα και μπήκε στα κοινά έτοιμος να δώσει ακόμη και τη ίδια τη ζωή του. Πολέμησε με αυταπάρνηση στις μάχες των Οχυρών της Μακεδονίας, του Ρίμινι και των Αθηνών, και τιμήθηκε με μετάλλια εξαιρέτων πράξεων. Πολέμησε, όσο ελάχιστοι, και με την πένα του, για να αναδείξει την “πλαστογράφηση της ιστορίας της Μακεδονίας” και τιμήθηκε γι’ αυτό από την Ακαδημία Αθηνών. Άλλωστε, η τεκμηρίωσή του, η επιχειρηματολογία του και η βαθιά του γνώση για την Ιστορία της Μακεδονίας, υπήρξαν πολύτιμα όπλα για όλες τις Ελληνικές κυβερνήσεις. Οι Έλληνες θα τιμ��ύμε αιώνια τη μνήμη του. Στους οικείους του εκφράζω τα ειλικρινή συλλυπητήριά μου» πρόσθεσε ο πρωθυπουργός.

Σε συλλυπητήρια δήλωση προέβη και ο Βαγγέλης Μεϊμαράκης.

«Έφυγε ένας ευπατρίδης πολιτικός, ένας άνθρωπος που σε όλη του τη ζωή αγωνίστηκε για τη δημοκρατία και την υπεράσπιση των εθνικών δικαίων, αφήνοντας ως παρακαταθήκη το ήθος του στην πολιτική ζωή της χώρας. Ο Νικόλαος Μάρτης τίμησε για πολλές θητείες το αξίωμα του βουλευτή στο Ελληνικό Κοινοβούλιο με το Δημοκρατικό Συναγερμό, την Ε. Ρ. Ε. και την Νέα Δημοκρατία, αλλά και του υπουργού στα υπουργεία Βιομηχανίας και Βορείου Ελλάδος, τόσο προδικτατορικά όσο και στα χρόνια της Μεταπολίτευσης. Ο Νικόλαος Μάρτης είχε λάβει μέρος στον Β’ Παγκόσμιο Πόλεμο ως ��φεδρος αξιωματικός, ενώ είχε τιμηθεί από την Ακαδημία Αθηνών για το βιβλίο του, "Η πλαστογράφηση της ιστορίας της Μακεδονίας". Στους οικείους του εκφράζω τα συλλυπητήρια μου» ανέφερε ο πρόεδρος της Βουλής.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
Star.gr Application Κατεβάστε την εφαρμογή του star.gr, για να μπορείτε να διαβάζετε τα αγαπημένα σας άρθρα και εκτός δικτύου.
Back to Top