Συμεών Κεδίκογλου: μάθημα στα σχολεία η Διαφάνεια!

Τι είπε για τον κίνδυνο να χαθεί το εξάμηνο στα Πανεπιστήμια

Μάθημα στα… σχολεία θα γίνει η Διαφάνεια, σε μία προσπάθεια για καταπολέμηση της διαφθοράς και αντίστοιχη διαπαιδαγώγηση της νέας γενιάς, όπως ανακοίνωσε ο υφυπουργός Παιδείας Συμεών Κεδίκογλου στο συνέδριο της Διεθνούς Διαφάνειας με θέμα «Κράτος και Διαφθορά».

Συγκεκριμένα, η Διαφάνεια εντάσσεται ως δι��ακτική ενότητα σε διάφορα μαθήματα που διδάσκονται από την Α’ Γυμνασίου έως την Α΄ Λυκείου.

Το παράδοξο πάντως είναι, σύμφωνα με καθηγητές που συμμετείχαν στο συνέδριο, ότι στα σχετικά βιβλία της διδακτέας ύλης δεν υπάρχει καμία εξειδικευμένη αναφορά στο πρόβλημα της διαφθοράς, το οποίο είναι και η υπ΄ αριθμόν 1 αιτία ης έλλειψης διαφάνειας!

Αξιοσημείωτο είναι και ότι προκειμένου το ίδιο το Υπουργείο Παιδείας να δώσει το καλό παράδειγμα αποφασίσθηκε η πρόσληψη αναπληρωτών -ωρομίσθιων εκπαιδευτικών να γίνεται αποκλειστικά μέσω ηλεκτρονικού συστήματος και να δημοσιεύονται ��α ονόματά τους στη Διαύγεια.

Ανακοίνωσε επίσης ότι θα προκηρυχθεί διαγωνισμός στα σχολεία, με απονομή επάθλου, με θέμα «Η αξία της διαφάνειας στη σχολική και κοινωνική ζωή».

Ο κ. Κεδίκογλου, κατά τη συζήτηση της ενότητας για τη Διαφθορά στην Παιδεία, την οποία συντόνισε ο δημοσιογράφος του Star Τάσος Τέλλογλου, αναφέρθηκε στις εκτιμήσεις ότι οι απώλειες στην εθνική οικονομία από τη Διαφθορά ανέρχονται στα 12 δισ. ευρώ τον χρόνο!

Στο ίδιο συνέδριο ο καθηγητής του ΕΜΠ Θ. Τάσσιος τόνισε ότι έχει διαμορφωθεί ένα κλίμα ανοχής στον κόσμο απέναντι στη διαφθορά μεταξύ των πολιτών και ότι η δωροδοκία έφθασε να θεωρείται μέρος της αναπτυξιακής διαδικασίας.

«Δεν θα αφήσουμε να χαθεί το ��ξάμηνο στα Πανεπιστήμια»

Ο κ. Συμεών Κεδίκογλου, κατά την παρουσία του στο συνέδριο, ερωτήθηκε και για την κατάσταση στα ΑΕΙ λόγω των παρατεινόμενων κινητοποιήσεων των διοικητικών υπαλλήλων και τα προβλήματα που έχουν προκληθεί, λόγω της συγκεκριμένης κατάστασης.

«Η κατάσταση έχει ξεπεράσε�� τα όριά της, οι φοιτητές κινδυνεύουν να χάσουν το εξάμηνο. Ως υπουργείο Παιδείας είμαστε διατεθειμένοι να κάνουμε τα πάντα για να σταματήσει αυτή η κατάσταση» ανέφερε ο υφυπουργός Παιδείας.
ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
Star.gr Application Κατεβάστε την εφαρμογή του star.gr, για να μπορείτε να διαβάζετε τα αγαπημένα σας άρθρα και εκτός δικτύου.
Back to Top