Παρά τρίχα γλιτώσαμε τα χειρότερα με Βενιζέλο και Κουβέλη

Κόντρα στην βουλή

​Διασταύρωσαν τα ξίφη τους την Κυριακή το απόγευμα ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης Ε.Βενιζέλος και ο πρόεδρος της ΔΗΜΑΡ Φ.Κουβέλης, κατά την διάρκεια της συζήτησης στη βουλή για την πρόταση δυσπιστίας τ��υ ΣΥΡΙΖΑ.

Τα αίματα άναψαν όταν ο κ.Βενιζέλος, με αφορμή την απόφαση της ΔΗΜΑΡ να ψηφίσει "παρών" στην πρόταση δυσπιστίας του ΣΥΡΙΖΑ, καταλόγισε στο πρώην κυβερνητικό του εταίρο, χωρίς να τον κατονομάσει, την ευκολία «του ενδιάμεσου και αμφιρρέποντος λόγου»,εκτιμώντας ότι «επειδή εμείς, το ΠΑΣΟΚ, λέμε όχι στην ανευθυνότητα και τον τυχοδιωκτικό, κάποιοι έχουν την πολυτέλεια του ενδιάμεσου, του αμφιρρέποντος λόγου. Παρών που; Στο πεδίο που διαμορφώνουμε εμείς».

Επιπροσθέτως ο Ε. Βενιζέλος επεσήμανε ότι και η ΔΗΜΑΡ προσχώρησε στη λογική των δύο πόλων και σημείωσε: «μόνο που δεν υπάρχουν δύο πόλοι. Υπάρχουν κυβέρνηση και αντιπολίτευση».

Άμεση ήταν η αντίδραση του κ.Κουβέλη, ο οποίος του απάντησε πως το «Το ΠΑΣΟΚ συντάσσεται στον ίδιο πόλο με την ΝΔ.Όταν αναφέρεται στους πόλους καλά κάνει να συναριθμείται μαζί με την κυβέρνηση, αφού έτσι θέλει » και πρόσθεσε «αλλά έτσι δεν γίνεται η κεντροαριστερά».

Λίγο αργότερα παρενέβη ο κ.Βενιζέλος, ο οποίος προσπαθώντας να ρίξει τους τόνους με τον πρόεδρο της ΔΗΜΑΡ ξεκαθάρισε πως αυτά θα τα συζητήσει κατ ‘ ιδίαν με τον κ.Κουβέλη. Ο Ευ. Βενιζέλος είπε ότι υπάρχουν πολλοί πόλοι και ότι «εμείς θέλουμε ο κρίσιμος πόλος να είναι ο πόλος της κεντροαιστεράς της ευθύνης». Και σχολίασε με νόημα «υπάρχει ένας άλλος πόλος επί του οχούμενος εισήλθε ο Κύριος στα Ιεροσόλυμα. Εμείς σταυρωθήκαμε. Έρχεται και η Ανάσταση, κ. Κουβ��λη».

ΒΙΝΤΕΟ STAR

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
Star.gr Application Κατεβάστε την εφαρμογή του star.gr, για να μπορείτε να διαβάζετε τα αγαπημένα σας άρθρα και εκτός δικτύου.
Back to Top