Ολοκληρώθηκε η συνάντηση Στουρνάρα – τρόικα

Ανοιχτά τα θέματα για το φορολογικό και το ασφαλιστικό

Μετά από τρεισήμισι ολόκληρες ώρες ολοκληρώθηκε η μαραθώνια συνάντηση του υπουρ��ού Οικονομικών Γιάννη Στουρνάρα με την τρόικα με στόχο να περιοριστεί η διαφορά των δύο πλευρών όσων αφορά στη λήψη πρόσθετων μέτρων το 2014.

Σύμφωνα με πληροφορίες ανοιχτά παραμένουν τα μέτωπα του φορολογικού συστήματος και της τρύπας που έχει εντοπιστεί στα ασφαλιστικά ταμεία.

Το υπουργείο Οικονομικών δεν αποκλείει τη λήψη νέων μέτρων το 2014, προσδιορίζοντάς τα στα 500 – 700 εκατ. ευρώ σε αντίθεση με την τρόικα που τα υπολογίζει στα 2 – 2,5 δισ. ευρώ.
Κύκλοι του υπουργείου αφήνουν να διαρρεύσει ότι δεν πρόκειται να γίνει δεκτό κανένα μέτρο που θα προβλέπει νέο ψαλίδι σε συντάξεις και μισθούς, παρ’ όλ’ αυτά τίποτα δεν είναι βέβαιο.

Οι εκπρόσωποι της τρόικα έχουν εγείρει αρκετές απαιτήσεις, όπως η απελευθέρωση των πλειστηριασμών και των επαγγελματικών ενοικίων, η υλοποίηση τους προγράμματος της διαθεσιμότητας, η επιτάχυνση των αποκρατικοποιήσεων, οι παρεμβάσεις για τα κλειστά επαγγέλματα και το κλείσιμο των αμυντικών βιομηχανιών.

Στις 14 Νοεμβρίου μάλιστα η τρόικα αναμένεται να ενημερώσει το Eurogroup για τις συζητήσεις με την ελληνική κυβέρνηση, ενώ νέο ραντεβού θα πραγματοποιηθεί τη Δευτέρα το πρωί, αυτή τη φορά με τον Κυριάκο Μητσοτάκη και με κυρίαρχο θέμα τις απολύσεις στο Δημόσιο.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
Star.gr Application Κατεβάστε την εφαρμογή του star.gr, για να μπορείτε να διαβάζετε τα αγαπημένα σας άρθρα και εκτός δικτύου.
Back to Top