Ξεκάθαρος ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του SPD: «Η Ελλάδα θα χρειαστεί και νέα βοήθεια»

«Δε θα βγείτε στις αγορές το 2014»

«Φοβάμαι πως δεν θα είναι δυνατό για την Ελλάδα να επιστρέψει στις χρηματοπιστωτικές αγορές όταν λήξει το τρέχον πρόγραμμα (τέλος του 2014)», λέει ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του Σοσιαλδημοκρατικού Κόμματος της Γερμανίας SPD για δημοσιονομικά θέματα Κάρστεν Σνάιντερ.

Ακόμα, εκτιμά πως «η Ελλάδα θα χρειαστεί περαιτέρω βοήθεια και θα πρέπει να της χορηγηθεί».

Σύμφωνα με τον κ. Σνάιντερ, το πρόβλημα της Ελλάδας δεν αντιμετωπίστηκε διεξοδικά από την αρχή.

«Δύσκολες αποφάσεις έχουν αναβληθεί τόσο από Έλληνες όσο και από Γερμανούς πολιτικούς. Μια λύση πρέπει να περιλαμβάνει τόσο διαρθρωτικές μεταρρυθμίσεις όσο και τόνωση της ανάπτυξης. Ενώ η Ελλάδα βρίσκεται σε καλό δρόμο όσον αφορά τη δημοσιονομική εξυγίανση, υπάρχουν ακόμα ορισμένα διαρθρωτικά προβλήματα που πρέπει να αντιμετωπιστούν, όπως το μέγεθος του δημόσιου τομέα ή οι αμυντικές δαπάνες».

Επίσης είπε πως «οι απλοί άνθρωποι στην Ελλάδα έχουν ήδη συμβάλει τρομερά με τη μείωση των μισθών και των συντάξεων, καθώς και μέσω της αύξησης των φόρων. Όσον αφορά το πρόγραμμα προσαρμογής, σηκώνουν το μεγαλύτερο φορτίο στους ώμους τους».

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
Star.gr Application Κατεβάστε την εφαρμογή του star.gr, για να μπορείτε να διαβάζετε τα αγαπημένα σας άρθρα και εκτός δικτύου.
Back to Top