Εκδικάζεται σήμερα η προσφυγή Αρβανιτόπουλου για την απεργία των υπαλλήλων ΑΕΙ

Αποφασίζουν οι πανεπιστημιακοί για τις κινητοποιήσεις

Συζητείται σήμερα, Παρασκευή, στο Πρωτοδικείο της Αθήνας η αίτηση ασφαλιστικών μέτρων που κατέθεσε ο υπουργός Παιδείας Κ.Αρβανιτόπουλος εναντίον των σωματείων διοικητικών υπαλλήλων του Πανεπιστημίου Αθηνών και του ΕΜΠ, ζητώντας να κηρυχθεί η απεργία τους κατά της διαθεσιμότητας παράνομη και καταχρηστική.

Την ίδια ώρα, οι διοικητικοί υπάλληλοι αποφασίζουν για το μέλλον των κινητοποιήσεών τους.

Όπως αναφέραμε και χθες στο star.gr, ο σύλλογος του διοικητικού προσω��ικού του Πανεπιστημίου Αθηνών υπέβαλε μήνυση σε βάρος του προέδρου Δημήτρη Μπερσιμά και των μελών του Συμβουλίου του Ιδρύματος με αφορμή την ανακοίνωση που εξέδωσε την Τετάρτη το Συμβούλιο κατά του πρύτανη του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών (ΕΚΠΑ), Θεοδόση Πελεγρίνη, με την οποία «συκοφαντείται το πανεπιστήμιο και το διοικητικό προσωπικό του» όπως αναφέρεται στη μηνυτήρια αναφορά.

Το σημείο της ανακοίνωσης που εξόργισε τους διοικητικούς υπαλλήλους του ΕΚΠΑ είναι αυτό που αναφέρεται στην υποτιθέμενη παράλειψη του πρύτανη να «απαιτήσει και να εξασφαλίσει την παρουσία του προσωπικού ασφαλείας στις υπηρεσίες του ιδρύματος μολονότι αυτό ήταν απόφαση της Συγκλήτου».

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
Star.gr Application Κατεβάστε την εφαρμογή του star.gr, για να μπορείτε να διαβάζετε τα αγαπημένα σας άρθρα και εκτός δικτύου.
Back to Top