Άλλαξε η ώρα της συνάντησης Μητσοτάκη-τροϊκανών

​Λόγω των πολιτικών εξελίξεων μ��τά την κατάθεση πρότασης μομφής από τον ΣΥΡΙΖΑ

​Οι πολιτικές εξελίξεις μετά την κατάθεση πρότασης μομφής κατά της κυβέρνησης εκ μέρους του ΣΥΡΙΖΑ, είχαν ως συνέπεια να αλλάξει και η ώρα της συνάντησης του Κυριάκου Μητσοτάκη με τους τροϊκανούς.

Έτσι το ραντεβού θα γίνει στις 10.30 το πρωί της Παρασκευής στο υπουργείο Διοικητικής Μεταρρύθμισης.

Η ατζέντα της συζήτησης φυσικά δεν αλλάζει, παρά τις εξελίξεις.

Ο υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης θα υποδεχθεί τους εκπροσώπους των δανειστών με τη λίστα με τις 12500 διαθεσιμότητες του Σεπτεμβρίου, καθώς θεωρείται ότι έληξε η εκκρεμότητα -παρά το γεγονός ότι το θέμα έχει οδηγηθεί αμφίπλευρα στη Δικαιοσύνη- με τους 1349 διοικητικούς των πανεπιστημίων και αναμένεται έτσι να επαναφέρει το αίτημα για δίμηνη-τρίμηνη αναβολή των άλλων 12.500 διαθεσίμων, αλλά -κυρίως- των 4.000 που πρέπει να δουν την έξοδο του Δημοσίου, ως τα τέλη του χρόνου.

Θα αξιοποιήσει μάλιστα ως επιπλέον επιχείρημα την αποφασιστικότητα της κυβέρνησης να προχωρήσει την εφαρμογή του ενιαίου μισθολογίου στο Δημόσιο, από το οποίο υπολογίζει να εξοικονομήσει περίπου 100 εκατομμύρια ευρώ το μήνα.

Το πρόβλημα με τους υπό απόλυση παραμένει, καθώς η τρόικα μέχρι τώρα δεν δέχεται να συμπεριληφθούν σε αυτούς οι 2000 από τους 2662 εργαζόμενους της ΕΡΤ που βρέθηκαν χωρίς αξιολόγηση στο δρόμο τον περασμένο Ιούλιο -μια απόφαση η επικύρωση της οποίας εκκρεμεί από τη Δικαιοσύνη, ενώ οι τροϊκανοί θεωρούν ότι υπάρχουν ανοιχτά και πολιτικά ζητήματα-, ούτε όμως περίπου 1000 εργαζόμενοι στην υπό ιδιωτικοποίηση αμυντική βιομηχανία.

Ζήτημα υπάρχει και με τους επίορκους του Δημοσίου, καθώς ο αριθμός τους αποδεικνύεται πολύ μικρότερος από όσο υπολογιζόταν -κατά παραδοχή μάλιστα του ίδιου του υπουργού στη Βουλή-, ενώ η τρόικα δεν δέχεται να συμπεριλάβει στους υπό απόλυση και όσους συμβασιούχους κυρίως παραμένουν στις θέσεις τους με δικαστικές αποφάσεις, ύστερα από αίτηση ασφαλιστικών μέτρων που είχαν καταθέσει και εκκρεμεί η συζήτηση επί της ουσίας των υποθέσεών τους.

Αυτούς η κυβέρνηση τους υπολογίζει περί τους 6.000, ωστόσο συνδικαλιστικοί παράγοντες τους μειώνουν σε περίπου 3.600.

Ακόμη δε�� έχει ολοκληρωθεί η αξιολόγηση των δομών της αυτοδιοίκησης, μια διαδικασία δηλαδή από την οποία η κυβέρνηση ευελπιστεί να βρεθούν τουλάχιστον 700 που "περισσεύουν", ώστε να δουν την πόρτα της εξόδου.

Παλαιότεροι κυβερνητικοί σχεδιασμοί έκαναν λόγο για κλείσιμο των δημοτικών ραδιοσταθμών και της δημοτικής τηλεόρασης της Θεσσαλονίκης TV 100, ενώ στο τραπέζι υπάρχουν εισηγήσεις για "ξαφνικούς θανάτους" α λα ΕΡΤ, όπως το Ινστιτούτο Τοπικής Αυτοδιοίκησης, είτε για κατάργηση ολόκληρων κλάδων -σαν τους δημοτικούς αστυνομικούς και τους σχολικοί φύλακες- όπως οι εργαζόμενοι στην καθαριότητα των δήμων και η ανάθεση του έργου τους σε ιδιωτικές εταιρίες. Ενώ υπό αξιοποίηση παραμένουν οι λίστες Μανιτάκη και Πάγκαλου για συγχώνευση ή και κατάργηση ��ημόσιων υπηρεσιών, φορέων και οργανισμών.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
Star.gr Application Κατεβάστε την εφαρμογή του star.gr, για να μπορείτε να διαβάζετε τα αγαπημένα σας άρθρα και εκτός δικτύου.
Back to Top