Παπούλιας σε πρόεδρο της ιταλικής Βουλής: μαζί θα αντιμετωπίσουμε τα προβλήματα

Μπολντρίνι: «Ενώνουμε τις δυνάμεις μας για τους πολίτες που υποφέρουν»

Στην κοινή προσπάθεια Ελλάδας και Ιταλίας να αντιμετωπίσουν την οικονομική κρίση αναφέρθηκαν ο Πρόεδρος της Ελληνικής Δημοκρατίας Κ. Παπούλιας και ο πρόεδρος της Βουλής της Ιταλίας Λ. Μπολντρίνι, ο οποίος πραγματοποιεί επίσκεψη στη χώρα μας, στη μεταξύ τους συνάντηση στο προεδρικό μέγαρο.

«Χαιρόμαστε που σας έχουμε μαζί σας από μια χώρα που συνδεόμαστε ιστορικά και έχουμε πολλά κοινά προβλήματα. Και είναι καλό ότι είναι συνεχόμενες οι Προεδρίες στην Ευρωπαϊκή Ένωση, οπότε μπορεί να αντιμετωπίσουμε από κοινο�� μερικά προβλήματα που απασχολούν και τις δύο χώρες. Αυτόν τον χρόνο η Ευρωπαϊκή Ένωση θα είναι γεμάτη Μεσόγειο - και με τα προβλήματά της βέβαια. Καλωσορίσατε» ανέφερε ο κ. Παπούλιας υποδεχόμενος τον πρόεδρο της ιταλικής Βουλής.

Από την πλευρά του o κ. Μπολντρίνι απάντησε: «Σας ευχαριστώ πολύ, κύριε Πρόεδρε. Για μένα είναι μεγάλη χαρά και τιμή να βρίσκομαι σήμερα εδώ. Είναι η πρώτη μου επίσημη διμερής επίσκεψη και ήθελα να έρθω πολύ στην Ελλάδα, γιατί εκτιμώ πολύ τη φιλία μεταξύ των δύο χωρών μας, που βρίσκονται πολύ κοντά. Είναι αλήθεια ότι υπάρχουν πολλές ιδιαιτερότητες και πολλά κοινά προβλήματα. Συγκρατώ σήμερα από τους βουλευτές σας ότι θέλουν να ακουστεί πιο δυνατά η ��ωνή τους, γιατί εκπροσωπούν τους πολίτες και οι πολίτες των δύο χωρών μας σήμερα υποφέρουν. Ευθύνη μας είναι να ενώσουμε τις δυνάμεις μας για να καταφέρουμε να προχωρήσουμε μπροστά».

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
Star.gr Application Κατεβάστε την εφαρμογή του star.gr, για να μπορείτε να διαβάζετε τα αγαπημένα σας άρθρα και εκτός δικτύου.
Back to Top