Τρύπα 700 εκ. ευρώ: Άλλες εισφορές δήλωναν και άλλες έδιναν!

Βρούτσης: «Η Ελλάδα δεν είναι πλέον ξέφραγο αμπέλι»

Τρύπα 700 εκ. ευρώ: Άλλες εισφορές δήλωναν και άλλες έδιναν!

«Τρύπα» 700 εκ. ευρώ, η οποία μάλιστα αναμένεται να φθάσει το 1 δισ. ευρώ ως το τέλος του έτους, προκύπτει από τις αποκλίσεις με��αξύ δηλωθέντων και καταβληθέντων ποσών για την ασφάλιση των εργαζομένων από 200.000 εργαζομένους.

Σε συνέντευξη Τύπου, ο υπουργός Εργασίας Γιάννης Βρούτσης και ο διοικητής του ΙΚΑ Ροβέρτος Σπυρόπουλος ανακοίνωσαν ότι από τις 6 Νοεμβρίου θα γίνονται μηνιαίες διασταυρώσεις των Αναλυτικών Περιοδικών Δηλώσεων (ΑΠΔ) με τα ποσά που καταβάλλονται για την ασφάλιση των εργαζομένων

«Ξεκαθαρίζουμε ότι αυτές τις επιχειρήσεις και τους επιχειρηματίες δεν τους θέλουμε, δεν τους έχουμε ανάγκη. Θα στηρίξουμε με όλες μας τις δυνάμεις την υγιή επιχειρηματικότητα, αυτήν που σέβεται τους νόμους του κράτους, τον εργαζόμενο και τις θυσίες του ελληνικού λαού» δήλωσε ο υπουργός Εργασίας, ο οποίος υπογράμμισε ότι «η Ελλάδα δεν είναι πλέον ξέφραγο αμπέλι».

Το υπουργείο Εργασίας αναφέρει ότι οι επιχειρήσεις που θα εμφανίζουν αποκλίσεις θα χάνουν το δικαίωμα έκδοσης φορολογικής ενημερότητας και εκτιμά ότι μέσω των διασταυρώσεων μπορεί να εισπραχθεί έως το 35% του ποσού, δηλαδή περίπου 350 εκ. ευρώ.

Από την πλευρά του, ο Ροβέρτος Σπυρόπουλος υποστήριξε ότι θα πάψει οριστικά η δυνατότητα να αγοράζουν «επί πιστώσει» ασφάλιση οι επιχειρήσεις, ενώ όσες εντοπίζοντας να εμφανίζουν διαφορές, θα αποκλείονται από τη δυνατότητα ηλεκτρονικής υποβολής της ΑΠΔ.

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top