Έλε��χος σε 319 αστυνομικούς για τη ΧΑ και εμπλοκή 115 αστυνομικών σε ακραία συμπεριφορά

Ν. Δένδιας: έχουμε χρέος να μην μείνει σκιά

Πρώτη ανάρτηση 14.39


​Έλεγχοι έγιναν σε 319 αστυνομικούς εκ των οποίων συνελήφθησαν οι 15 και για 10 εξ αυτών προέκυψε ότι συνδέονται άμεσα ή έμμεσα με την Χρυσή Αυγή.

Επίσης, συνελήφθησαν ένας λιμενικός και έξι ιδιώτες.

Διερευνήθηκαν ακόμη υποθέσεις ακραίας αστυνομικής συμπεριφοράς για το χρονικό διάστημα από το 2009 έως τον Οκτώβριο του 2013. Συνολικά εντοπίστηκαν 142 περιστατικά και από αυτά προκύπτουν 115 περιπτώσεις εμπλοκής αστυνομικών, διαφόρων Αστυνομικών Υπηρεσιών, με υψηλότερα ποσοστά να εμφανίζουν οι Ομάδες Δίκυκλης Αστυνόμευσης και διάφορα αστυνομικά τμήματα κυρίως του κέντρου.

Αυτό που διαπιστώθηκε ακόμα είναι ότι υπάρχει ανεπαρκείς εποπτεία, ατελείς ιεραρχικός έλεγχος και ότι υπάρχει χαμηλή ορατότητα διευθυντικών στελεχών.

Σύμφωνα με πληροφορίες, σε σχέση με τις υπηρεσίες όπου καταγράφηκαν τέτοια κρούσματα, σύμφωνα με την έρευνα είναι:

η Διεύθυνση Αστυνομίας Αθηνών

η Διεύθυνση Άμεσης Δράσης (όπου ανήκουν οι ομάδες ΔΕΛΤΑ και ΔΙΑΣ)

η Διεύθυνση Αλλοδαπών Αττικής

η Διεύθυνση Αστυνομίας Πειραιά

η Διεύθυνση Αστυνομίας Δυτικής Αττικής

η Διεύθυνση Αστυνομίας Βορειοανατολικής Αττικής

η Διεύθυνση Ασφάλειας Αττικής

η Διεύθυνση Αστυνομικών Επιχειρήσεων Αττικής (όπου ανήκουν τα ΜΑΤ).


Ν. Δένδιας: ως Πολιτεία έχουμε χρέος να μην μείνει καμία σκιά

Για το πόρισμα της έρευνας της Υπηρεσίας Εσωτερικών Υποθέσεων, ο Υπουργός Δημόσιας Τάξης και Προστασίας του Πολίτη κ. Νίκος Δένδιας δήλωσε:

«Το πόρισμα της Διεύθυνσης Εσωτερικών Υποθέσεων της Ελληνικής Αστυνομίας, το οποίο δόθηκε σήμερα στη δημοσιότητα, αποτελεί μία ακόμη απόδειξη ότι η Ελληνική Αστυνομία όχι απλώς δεν φοβάται τη διαφάνεια, αλλά αντιθέτως την επιδιώκει.

Δεν πρέπει να διαφύγει της προσοχής μας ότι είναι η ίδια η Ελληνική Αστυνομία που υλοποιεί μία επιχείρηση αυτοκάθαρσης, μέσα από τα δικά της θεσμικά όργανα, προκειμένου να εντοπίσει και να αποβάλλει την ελάχιστη μειοψηφία των επίορκων, οι οποίοι δεν δίστασαν να θέσουν ένα αποκρουστικό ιδεολογικό προκάλυμμα στην παραβατική συμπεριφορά τους.

Ως Πολιτεία είχαμε χρέος να μην επιτρέψουμε να παραμ��ίνει οιαδήποτε σκιά στη συντριπτική πλειοψηφία των γυναικών και των ανδρών της Ελληνικής Αστυνομίας, απέναντι στους οποίους μόνο ευγνωμοσύνη μπορεί να αισθάνονται οι Έλληνες πολίτες για τις υπηρεσίες που καθημερινά προσφέρουν στο κοινωνικό σύνολο.

Στην κατεύθυνση αυτή που χαράξαμε θα συνεχίσουμε, υλοποιώντας την απαίτηση του ελληνικού λαού για τήρηση της νομιμότητας παντού και από όλους».


ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
Star.gr Application Κατεβάστε την εφαρμογή του star.gr, για να μπορείτε να διαβάζετε τα αγαπημένα σας άρθρα και εκτός δικτύου.
Back to Top