Καημένε Έλληνα μπήκε τσουχτερός φόρος και στο οικοπεδάκι σου – Δες παραδείγματα!

Αντιδράσεις στη βουλή και ερώτηση 22 βουλευτών της ΝΔ στον Στουρνάρα

Καημένε Έλληνα μπήκε τσουχτερός φόρος και στο οικοπεδάκι σου – Δες παραδείγματα!

​Υψηλό φόρο ακόμη και στα οικόπεδα προβλέπει το νομοσχέδιο για τον ενιαίο φόρο ακινήτων. Και αυτό παρά το γεγονός ότι τα οικόπεδα δεν αποφέρουν εισόδημα στους ιδιοκτήτες τους. Ο φόρος επιβάλλεται στην μη αξιοποιημένη γη με σφοδρότητα τιμωρίας καθώς οι ιδιοκτήτες ακόμη και οικοπέδων σε μεσαίες περιοχές της Αθήνας θα κληθούν κάθε χρόνο να βάζουν βαθιά το χέρι στην τσέπη προκειμένου να εξοφλούν το φόρο.

Και μιλάμε για φόρο σε περιουσιακό στοιχείο που δεν αποφέρει τίποτε (είναι οικόπεδο), που υπολογίζεται με αξίες που πλέον δεν έχουν καμία σχέση με την πραγματικότητα ενώ δεν υπάρχει στον ορίζοντα καμία προοπτική υπεραξιών. Αντίθετα η προοπτική είναι αυτή της πλήρους απαξίωσης καθώς θα πρέπει να βρεθεί αγοραστής ο οποίος θα αγοράσει ένα οικόπεδο για το οποίο θα πρέπει να βάζει κάθε χρόνο το χέρι βαθιά στην τσέπη.

Ας δούμε μερικά παραδείγματα

Οικόπεδο 500 τετραγωνικών

PINAKAKI.jpg
Οι παραπάνω αριθμοί δείχνουν τι πρέπει να πληρώνει ένας μεσαίος ιδιοκτήτης προκειμένου να διατηρεί στην κατοχή του ένα οικόπεδο 500 τετραγωνικών. Είναι ��πορίας άξιο που θα φτάσουν οι τιμές των οικοπέδων αυτών όταν θα γίνει αντιληπτό το μέγεθος της επιβάρυνσης. Και αν στις μεσαίες γειτονιές ο φόρος είναι σχετικά λογικός, ο φόρος στις λεγόμενες ακριβές περιοχές είναι τιμωρία. Το ανέκδοτο «θα σου γνωρίσω μια κοπέλα για γάμο η οποία, ευτυχώς για σένα, δεν έχει ακίνητα» επαληθεύεται πλήρως.
Ας υποθέσουμε ότι ένας θείος σας πέθανε και σας άφησε κληρονομιά ένα στρέμμα στην Εκάλη, στην ακριβότερη γειτονιά της΄Αθήνας. Εκτός από το φόρο κληρονομιάς θα πρέπει να πληρώνετε κάθε χρόνο ετήσιο Ενιαίο Φόρο Ακινήτων ύψους 10.000 ευρώ!!!! Θα πείτε ότι αυτό το οικόπεδο έχει αξία. Μένει να δούμε ποια τιμή θα πληρώσει κάποιος για ένα οικόπεδο που κάθε χρόνο θα του στοιχίζει 10.000 ευρώ…
Αντιδράσεις εντός και εκτός !!!!
Την ίδια στιγμή οι αντιδράσεις βουλευτών εντός και εκτός κυβέρνησης πληθαίνουν, με τους περισσότερους να ζητούν βελτιώσεις στο νόμο. Αυτοί που αντιδρούν είναι κυρίως βουλευτές της περιφέρειας τόσο για την φορολόγηση των αγροτεμαχίων όσο και για την φορολόγηση ακινήτων που δεν αξιοποιούνται !
Μάλιστα 22 βουλευτές της ΝΔ με επικεφαλής τον Βουλευτή Πέλλας κ. Ιορδάνη Τζαμτζή, κατέθεσαν ερώτηση στον κ. Γ.Στουρνάρα, τονίζοντας μεταξύ άλλων πως "η υπερφορολόγηση των αγροτεμαχίων και των οικοπέδων πέρα από άδικη για τους αγρότες α) Θα εμποδίσει την επανεκκίνηση της αγροτικής οικονομίας λόγω της υπερβολικής επιβάρυνσης των αγροτών μας β) Πάρα πολλοί αγρότες δεν έχουν την δυνατότητα να πληρώσουν την παραπάνω φορολογία".

Οι γαλάζιοι βουλευτές ρωτούν συγκεκριμένα τον υπουργό: "Α) Τι προτίθεσθε να πράξετε ώστε να μην επιβαρυνθούν οι αγρότες μας με αβάσταχτες και άδικες φορολογίες; Β) Τι προτίθεσθε να πράξετε σχετικά με τις εγκαταλελειμμένες και ανεκμετάλλευτες γαίες οι οποίες κανένα έσοδο δεν επιφέρουν στους κατόχους τους;"
Δείτε περισσότερα στο ΒΙΝΤΕO ΤΟΥ STAR
Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top