Κ. Παπούλιας:«Ο ελληνικός λαός δεν μπορεί να δώσει άλλα και... δεν υποκύπτει σε εκβιασμούς»

Το μήνυμα του για την επέτειο της 28ης Οκτωβρίου

«Γιορτάζουμε σήμερα μια μεγάλη επέτειο, μια πολύ σημαντική επέτειο. Τιμάμε τους νεκρούς αυτής της μεγάλης μάχης του ελληνικού λαού εναντίον της χολέρας του φασισμού. Ήταν η πρώτη αντιφασιστική νίκη της Ευρώπης, που αφύπνισε την τότε Ευρώπη, που κοιμόταν μέσα στους συμβιβασμούς του Μονάχου του 1938. Και η Ελλάδα ήταν προμαχούσα σε όλους τους αγώνες για την ελευθερία και τα ανθρώπινα ιδανικά», είπε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Κ. Παπούλιας στις δηλώσεις του μετά το πέρας της στρατιωτικής παρέλασης στη Θεσσαλονίκη και πρόσθεσε:

«Αυτά δεν πρέπει να τα ξεχνά��ι η σημερινή Ευρώπη. Ο ελληνικός λαός έδωσε τότε το αίμα του και ότι μπορούσε να δώσει. Και σήμερα έδωσε αυτό που μπορούσε για να ξεπεραστεί η κρίση και αυτό πρέπει να εκτιμηθεί από την Ευρώπη. Δεν μπορεί ο ελληνικός λαός να δώσει κάτι περισσότερο. Αυτό που μπορούσε να δώσει το έδωσε».

Τέλος προειδοποίησε τους εταίρους μας «να μην νομίζουν ότι μπορεί να υποκύψουμε σε εκβιασμούς. Ποτέ ο ελληνικός λαός δεν υπέκυψε σε εκβιασμούς».

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
Star.gr Application Κατεβάστε την εφαρμογή του star.gr, για να μπορείτε να διαβάζετε τα αγαπημένα σας άρθρα και εκτός δικτύου.
Back to Top