Αβραμόπουλος για επέτειο του «ΟΧΙ»: Διαχρονικό σύμβολο ηρωικής στάσης οι Έλληνες

«Να επικαιροποιήσουμε τα εθνικά μηνύματα της εποχής εκείνης»

Αβραμόπουλος για επέτειο του «ΟΧΙ»: Διαχρονικό σύμβολο ηρωικής στάσης οι Έλληνες

«Διαχρονικό σύμβολο ηρωικής στάσης» χαρακτήρισε τον αγώνα των Ελλήνων εναντίον του φασισμού ο πουργός Εθνικής 'Αμυνας Δημήτρης Αβραμόπουλος, στην ημερήσια διαταγή του με την ευκαιρία της εθνικής επετείου.

«Ο αγώνας που έδωσαν ο ελληνικός λαός και οι Ένοπλες Δυνάμεις του, δεν τίμησε μόνο την ιστορία του Έθνους μας. Έδωσε ελπίδα στα έθνη του κόσμου σε μία στιγμή που ο φασισμός νικούσε. Μια πράξη που ακόμα και σήμερα εξακολουθεί και αποτελεί για όλους τους λαούς του κόσμου σύμβολο ηρωικής στάσης για την υπεράσπιση των αξιών του πολιτισμού μας» τονίζει ο κ. Αβραμόπουλος.

Ο ίδιος προσθέτει ότι η επέτειος του «ΟΧΙ» αποτελεί «μια ευκαιρία για να επικαιροποιήσουμε τα εθνικά μηνύματα της εποχής εκείνης και ν' αποκτήσουμε ξανά δύναμη, αυτοπεποίθηση και ελπίδα, για να ξαναδώσουμε στην Ελλάδα μας την προοπτική, το κύρος και τον δυναμισμό που της αξίζει, στο όνομα των θυσιών του ελληνικού λαού και των ονείρων της νεώτερης γενιάς».

«Η Ελλάδα και πάλι με συνέπεια, πείσμα και επιμονή σταδιακά αλλά σταθερά τα καταφέρνει, επιστρατεύοντας όλες τις εθνικές δημιουργικές της δυνάμεις και με σύνεση, τόλμη, αυτογνωσία και αποφασιστικότητα, θα ανοίξει και πάλι το δρόμο της ανάπτυξης, της προόδου και της προοπτικής» καταλήγει ο υπουργός Εθνικής Άμυνας.

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top