Σαχινίδης: Η στάση της ΝΔ στην κυβέρνηση Παπανδρέου είχε μεγάλο τίμημα για τη χώρα

«Είχαμε τότε απευθύνει πρόσκληση προς όλες τις πολιτικές παρατάξεις»

Την εκτίμηση ότι η χώρα πλήρωσε μεγάλο τίμημα λόγω της προκλητικής -όπως την χαρακτηρίζει- στάσης της ΝΔ απέναντι στην κυβέρνηση Παπανδρέου εξέφρασε ο Φίλιππος Σαχινίδης.

«Όταν το ΠΑΣΟΚ ήταν στην Κυβέρνηση μόνο του, είχε απευθύνει πρόσκληση προς όλες τις πολιτικές παρατάξεις της χώρας να συνδράμουν στην προσπάθεια την οποία ξεκίνησε. Γιατίπίστευε και πιστεύει, ότι σ’ αυτές τις τόσο δύσκολες συνθήκες, απαιτούνται ευρύτερες πολιτικές συναινέσεις» δήλωσε ο πρώην υπουργός στον ραδιοφωνικό σταθμό Αθήνα 9,84.

«Όλα αυτά τα οποία το ΠΑΣΟΚ διεκδίκησε, δεν μπόρεσε να τα εξασφαλίσει όταν ��ταν μόνο του, παρά το γεγονός ότι είχε πάρει ένα πάρα πολύ υψηλό ποσοστό το 2009. Θεωρώ, λοιπόν, ότι η χώρα κατέβαλε μεγάλο τίμημα εξαιτίας της –-ροκλητικής θα έλεγα- στάσης που τήρησαν όλα τα κόμματα, της ΝΔ συμπεριλαμβανομένης, η οποία στάθηκε απέναντι. Και η ΝΔ ήταν μαζί με τους διαδηλωτές στο Σύνταγμα» πρόσθεσε ο κ. Σαχινίδης.

«Η ΝΔ υποχώρησε στη στρατηγική την οποία το ΠΑΣΟΚ πρώτο είχε παρουσιάσει ως μία υπεύθυνη επιλογή για να δώσει απάντηση στην κρίση, στην οποία βρισκόταν η χώρα, και ακριβώς επειδή η ΝΔ υποχώρησε, εμείς θεωρήσαμε ότι μπορούμε να προχωρήσουμε σ’ αυτή την συνεργασία. Άρα, δεν προσπαθώ να δώσω ιδεολογικό περιεχόμενο σ’ αυτή την συνεργασία που υπάρχει ανάμεσα στη Ν.Δ και το ΠΑΣΟΚ» κατέληξε ο κ. Σαχινίδ��ς.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
Star.gr Application Κατεβάστε την εφαρμογή του star.gr, για να μπορείτε να διαβάζετε τα αγαπημένα σας άρθρα και εκτός δικτύου.
Back to Top