Ομολογία Φούχτελ: οι Γερμανοί δεν θα είχαν τις ανάλογες αντοχές!

Τον κολακεύει δηλώνει όταν τον αποκαλούν Φούχτουλο ή Φουχτουλάκη!

«Θαυμάζω εκείνους τους επιχειρηματίες στην Ελλάδα που παρά τις φοβερά αντίξοες συνθήκες, επιμένουν στη διατήρηση των επιχειρήσεων τους. Οι γερμανοί επιχειρηματίες δεν θα είχαν ανάλογες αντοχές» παραδέχεται ο υφυπουργός Εργασίας της Γερμανίας Χανς Γιοακίμ Φούχτελ, σε συνέντευξή του στο «Βήμα της Κυριακής».

Για τον προσωπικό του απολογισμό, ύστερα από τα δύο χρόνια που ασχολείται με την Ελλάδα, ο Φούχτελ αναφέρει:

«Στην αρχή έπρεπε να καταπιώ κάποια πράγματα λόγω του τρόπου που με είχαν παρουσιάσει στην Ελλάδα τα μέσα ενημέρωσης. Αυτό άλλαξε με τον καιρό. Παράδειγμα οι πολλές προσκλήσεις που παίρνω από ελληνικές κοινότητες και η θερμή υποδοχή που μου επιφυλάσσουν εκεί»

Για το αν οι Έλληνες γίνονται πιο Γερμανοί μέσω της τεχνογνωσίας που τους παρέχεται, απαντά ο Γερμανός υφυπουργός: «Δε νομίζω. Απλώς αξιοποιούν τις εμπειρίες των άλλων προς ίδιον όφελος. Το τελικό αποτέλεσμα είναι ελληνικό - όπως και οτιδήποτε άλλο που επεξεργάζονται οι ίδιοι».

Τέλος για το γεγονός ότι ορισμένοι δήμαρχοι τον ονομάζουν… Φούχτουλο και Φουχτουλάκη, ο Φούχτελ δηλώνει:

«Σίγουρα αισθάνομαι καλοδεχούμενος και με κολακεύει κάπως όταν μου μιλάνε έτσι. Είναι καλό να έχεις φιλική μεταχείριση όταν δουλεύεις για έναν κοινό σκοπό».

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
Star.gr Application Κατεβάστε την εφαρμογή του star.gr, για να μπορείτε να διαβάζετε τα αγαπημένα σας άρθρα και εκτός δικτύου.
Back to Top