Άσμουσεν: Εντυπωσιακή η βελτίωση της Ελλάδας

«Ελκυστικότερη πλέον για τους επενδυτές αλλά… έχει δρόμο ακόμη»

Άσμουσεν: Εντυπωσιακή η βελτίωση της Ελλάδας

Για εντυπωσιακή βελτίωση της ανταγωνιστικότητας της Ελλάδας έκανε λόγο το εκτελεστικό μέλος της ΕΚΤ Γεργκ Άσμουσεν μιλώντας στην ιταλική εφημερίδα «Il Sole 24».

Ο Άσμουσεν, αναφερόμενος στην έκθεση Doing Business 2013 της Παγκόσμιας Τράπεζας και στο πόσο εύκολο είναι μια επιχείρηση να δραστηριοποιηθεί στη ΕΕ, υπογράμμισε χαρακτηριστικά ότι «η Ελλάδα αναρριχάται» στη λίστα.

Στην έκθεση αναφέρεται ότι η Ελλάδα κέρδισε 22 θέσεις στη γενική παγκόσμια κατάταξη και βρέθηκε στην 78η θέση από την 100η που ήταν το 2012.

Ωστόσο, ο Άσμουσεν παρουσιάζει και την… άλλη πλευρά του νομίσματος, εξηγώντας ότι η Ελλάδα έχει ακόμη πολύ δρόμο μπροστά της καθώς «είναι πολύ χαμηλά στην κατάταξη».

Όπως αναφέρει η έκθεση, υπάρχουν ακόμη εμπόδια για τις επενδύσεις στην Ελλάδα αφού για την έναρξη μιας επιχείρησης στην Ελλάδα απαιτούνται 11 διαδικασίες και 11 ημέρες, ενώ για τη λήψη μίας κατασκευαστικής άδειας απαιτούνται 15 διαδικασίες και 89 ημέρες!

Την ίδια ώρα, τονίζει επικριτικά ότι ο συνολικός φορολογικός συντελεστής για τις επιχειρήσεις στην Ελλάδα φθάνει το 44,6% των κερδών τους, ενώ για την εκκαθάριση επιχειρήσεων που πτωχεύουν απαιτούνται 2 χρόνια…

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top