Πανευρωπαϊκό Κίνημα: Οι Ελβετοί προτείνουν ΔΩΡΕΑΝ μισθό 2000 ευρώ για όλους - Διεκδίκησε τον !

Μια υπογραφή μπορεί να αλλάξει την ζωή σου!

Την ώρα που η «φτωχή» Ελλάδα του Νότου πλήττεται από την τεράστια ανεργία, την φτώχεια και την σκληρή φορολογία σε κινητά και ακίνητα, στην «πλούσια» Ελβετία του Ευρωπαϊκού Βορρά ένα πρωτότυπο κίνημα που ζητά να θεσπιστεί «άνευ όρων βασικό εισόδημα» κερδίζει ολοένα και περισσότερους υποστηρικτές στην γηραιά ήπειρο ….

Με το σύνθημα «δωρεάν» αποδοχές σε όλους, οι υποστηρικτές του κατάφεραν να συγκεντρώσουν νωρίτερα αυτό το μήνα περισσότερες από 100.000 υπογραφές και πέτυχαν να τεθεί η πρόταση προς ψήφιση!!!! Μάλιστα, στις 4 Οκτωβρίου οι διοργανωτές άφησαν μπροστά από το κοινοβούλιο στη Βέρνη ένα φορτηγό με 8 εκατομμύρια νομίσματα των πέντε λεπτών, ένα για κάθε άτομο στην Ελβετία!!!

bien-Berg.jpg

«Θα είναι η πρώτη φορά στην ιστορία που μια χώρα θα ψηφίσει στην πραγματικότητα για το αν θέλει ένα βασικό εισόδημα για όλους», λέει ο Stanislas Jourdan, «ακτιβιστής των media» στη Γαλλία που εργάζεται σε μια παρόμοια πανευρωπαϊκή πρωτοβουλία.

Για να τεθεί προς ψήφιση σε πανευρωπαϊκό επίπεδο, η πρωτοβουλία απαιτεί 1.000.000 υπογραφές και έχει συγκεντρώσει περίπου 100.000 από την αρχή του 2013.

Αν και η ελβετική πρωτοβουλία για ψηφοφορία, δεν έχει προγραμματιστεί ακόμα και μέχρι στιγμής δεν έχει καθοριστεί πόση θα είναι η «δωρεάν» χρηματοδότηση, οι υποστηρικτές του κινήματος, σύμφωνα με το Capital.gr, μιλούν για 2.500 ελβετικά φράγκα το μήνα, που είναι λίγο κάτω από 2.800 δολάρια και περίπου 2.000 ευρώ!!!

Μήπως όμως μια τέτοια κίνηση έκανε τους ανθρώπους τεμπέληδες;;;;; O κ. Jourdan, έχει και για αυτό την απάντηση!

portrait-lavoirmoderne-620x320.jpg

«Ο καθένας θέλει να κάνει κάτι στη ζωή του. Το ερώτημα είναι εάν εμπιστευόμαστε τους ανθρώπους να το κάνουν αυτό ή πιστεύουμε ότι πρέπει να αναγκάσουμε τους ανθρώπους να κάνουν μια δουλειά», είπε. «Η ηθική της εργασίας ξεθωριάζει επειδή οι άνθρωποι μπορούν να δουν πως είτε εργάζονται είτε όχι, δεν ανταμείβονται ανάλογα με τις προσπάθειές τους». Και προσθέτει: «Πολλοί υποστηρικτές του βασικού εισοδήματος λένε ότι είναι επίσης ένας τρόπος να κατανεμηθούν καλύτερα οι θέσεις εργασίας. Στη Γαλλία υπάρχουν 3 εκατομμύρια άνθρωποι που δεν εργάζονται και 5 εκατομμύρια που εργάζονται πάρα πολύ. Σίγουρα μπορούμε να βρούμε μια καλύτερη αναλογία από αυτή. Είμαστε όλοι δημιουργικοί. Δεν θέλουμε να πίνουμε μπύρες μπροστά από την τηλεόραση».

Βεβαίως πάντα υπάρχουν και οι εξαιρέσεις… Έτσι και εδώ, σίγουρα θα υπήρχε κόσμος που θα ήθελε απλά να κάθεται και να αμείβεται, κάνοντας κατάχρηση του μέτρου, ωστόσο ο κ. Jourdan, τονίζει πως «Είναι καλύτερο να δίνουμε έμφαση στο 99% και να τους παροτρύνουμε να κάνουν αυτό που θα θέλουν, αυτό που τους γεμίζει».

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
Star.gr Application Κατεβάστε την εφαρμογή του star.gr, για να μπορείτε να διαβάζετε τα αγαπημένα σας άρθρα και εκτός δικτύου.
Back to Top