Και για το ζήτημα της Χρυσής Αυγής ενημέρωσε ο Σαμαράς το ΕΛΚ

Τι συζήτησε με Μέρκελ και με Ραχόι

Και για το ζήτημα της Χρυσής Αυγής ενημέρωσε ο Σαμαράς το ΕΛΚ

Και για το ζήτημα της Χρυσής Αυγής ενημέρωσε ο πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς τους προέδρους κυβερνήσεων και αρχηγούς κομμάτων που ανήκουν στο ΕΛΚ, κατά τη διάρκεια της Συνόδου του στις Βρυξέλλες, με την ευκαιρία της συνόδου κορυφής της Ε.Ε.

Την ενημέρωση για τις εξελίξεις σχετικά με τη Χρυσή Αυγή την πραγματοποίησε ο Έλληνας πρωθυπουργός ύστερα από αίτημα του προέδρου της κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΕΛΚ, Ζοζέφ Ντολ.

Ο κ. Σαμαράς είχε κατ’ ιδίαν συναντήσεις με τη Γερμανίδα Καγκελάριο Άνγκελα Μέρκελ και με τον πρωθυπουργό της Ισπανίας, Μαριάνο Ραχόι , στο περιθώριο της Συνόδου του ΕΛΚ και λίγο πριν την έναρξη της συνόδου κορυφής της ΕΕ στις Βρυξέλλες.

Με τον Ισπανό πρωθυπουργό ο ��. Σαμαράς συζήτησε και για το ζήτημα της μετανάστευσης.

Κατά τη διάρκεια συνάντησης του κ. Σαμαρά με την Μέρκελ, φέρεται σύμφωνα με πληροφορίες να ενημέρωσε την καγκελάριο για την κατάσταση της ελληνικής οικονομίας και για τα επιχειρήματα της ελληνικής πλευράς στην πρόσφατη «κόντρα» με την τρόικα.

Στα επιχειρήματα αυτά ήρθε σήμερα να προστεθεί η δήλωση του επικεφαλής των Ευρωπαίων σοσιαλιστών Χάνες Σβόμποντα ο οποίος ανέφερε ότι διαφωνεί με την «τιμωρητική πολιτική» του Βερολίνου και υπονόησε ότι με μία συμμετοχή των σοσιαλιστών στη νέα γερμανική κυβέρνηση η στάση αυτή της Γερμανίας μπορεί να αλλάξει.

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top